sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 19.04.2024 10:02:52

Kopitarjevi kralji z zmago končali redni del sezone

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so z zmago končali redni del sezone severnoameriške lige NHL. Tekmo proti Chicago Blackhawks je po šestih sekundah podaljška v prid kraljev odločil Adrian Kempe za zmago s 5:4. V prvem krogu končnice se bodo kralji pomerili z Edmonton Oilers.

Kopitar je na zadnji tekmi rednega dela sezone v 18:55 minute zbral dva strela proti vratom tekmeca in ni dosegel točke.

Pred zadnjim krogom rednega dela so bili v igri za končnico za kralje tako Edmonton Oilers kot Dallas Stars, vodilna ekipa zahodne konference in skupno druga v ligi.

LA Kings so na zadnji tekmi - branilci Stanlyjevega pokala Vegas Golden Knights so na zadnji tekmi z 1:4 izgubili proti Anaheim Ducks - osvojili več točk kot ekipa iz Las Vegasa. S tem so si zagotovili tretje mesto v pacifiški skupini in boj v prvem krogu proti naftarjem.

Kralji so končali na skupnem 12. mestu v ligi z 99 točkami, s 114 točkami so bili po 82 tekmah najboljši New York Rangers. Pred Kings so bili v pacifiški skupini še skupno šesti Vancouver Canucks (109) in Oilers (104).



V Los Angelesu so štiri minute pred koncem uvodne tretjine povedli igralci Chicaga, ko je bil uspešen Lukas Reichel. V drugem delu so sledili trije goli domačih, za vodstvo s 3:1 so bili uspešni Viktor Arvidsson, Quinton Byfield in Trevor Moore. Zadnjo tretjino so izvrstni začeli gosti in s tremi goli v nizu povedli s 4:3.

Arvidsson je s svojim drugim zadetkom minuto in 21 sekund pred koncem tekmo popeljal v podaljšek, ki pa ga je bilo ekspresno hitro konec, ko je s sredine igrišča pred gol gostov neovirano prišel Kempe. Ta je imel poleg odločilnega gola še podajo. Tri točke sta dosegla z goloma in podajo Arvidsson in Phillip Danault s tremi asistencami. Blackhawks so za konec sezone izgubili šestič v nizu.

Edmonton, ki ga je za zaključek sezone s 5:1 nadigrala ekipa Colorado Avalanche, pa bo tekmec Kings v prvem krogu izločilnih bojev še tretjič po letih 2022 in 2023. Obakrat je bil v seriji uspešnejši Edmonton.

Lani so kralji povedli z 2:1 v zmagah, nato so naftarji dobili tri tekme zaporedoma in se uvrstili v polfinalu zahodne konference. Nastop v njem hokejisti Los Angelesa čakajo vse od sezone 2013/14, ko so nazadnje osvojili tudi Stanleyjev pokal.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike