sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

nu
nu
0 08.11.2014 15:48:25

Zmaji spet v zmagovalnih tirnicah

Drago Wernig - TAKA
Na Ptuju sta se za uvod v 17. krog domačega nogometnega prvenstva pomerila Zavrč in Olimpija, zmage pa se je po zadetku Andraža Šporarja veselila slednja.

Po petih medsebojnih prvenstvenih tekmah teh dveh tekmecev se je prvič zgodilo, da so zmagali gosti. Olimpija tako nadaljuje enega najboljših začetkov sezone v prvi ligi, po 16 tekmah ima 32 točk in se vsaj začasno prebila na drugo mesto. Junaka tekme sta bila Andraž Šporar in Matija Škarabot, ki sta prispevala zadetka za Ljubljančane. Zavrč po šestem porazu zdaj za Olimpijo zaostaja tri točke ob tekmi več.

Ljubljanski nogometaši so bili v prvem polčasu boljši tekmec, kar so dokazali tudi z vodilnim zadetkom. Tega je v 26. minuti prispeval Andraž Šporar, ko se je po visoki podaji prebil pred svojega čuvaja Tonija Datkovića in zadel s 15 metrov. Šporar je imel priložnost tudi v osmi minuti, ko je dobil še en dvoboj z Datkovićem, obšel Marka Ranilovića, a se je slednji nato dovolj hitro vrnil na golovo črto, da je strel obranil.

Šporar je Ranilovića preizkusil tudi v 29. minuti, Nik Omladič pa je v 39. minuti s slabih desetih metrov zadel vratnico. Pri domačih, ki so bili za odtenek slabši tekmec, je bil najaktivnejši Dario Jertec, a je trikrat sprožil preslabo za Aleksandra Šeligo.

Ljubljanski vratar je bil na resni preizkušnji v 51. minuti, ko je pred njega prišel Dino Kresniger, a je slednji izgubil dvoboj. V uvodu drugega dela sta sicer obe ekipi kar nekajkrat prišli do zaključnih strelov, ki pa so bili večinoma premalo natančni.

Pred vrati domačih pa je bilo znova vroče v 60. minuti, ko je Šporar spet premešal domačo obrambo in podal pred gol do Marka Vukčevića, ta pa je s petih metrov zadel prečko. Tudi sicer je bila Olimpija bolj konkretna kot domači, ki so nekajkrat prišli do zaključkov akcij, toda Šeliga ni bil v pravi nevarnosti.



Zato pa je v 90. minuti zmago Olimpije potrdil Matija Škarabot, ko je iz bližine zadel za 2:0, potem ko sta domačo obrambo z dvojno podajo iz igre vrgla Miran Burgić in Enis Đurković.


Zavrč - Olimpija 0:2 (0:1)

Ptuj - Mestni stadion, gledalcev 400, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče) in Patarić (Izola).
Strelca: 0:1 Šporar (26.), 0:2 Škarabot (90.).
Zavrč: Ranilović, Polić (od 90. Čeh), Roškar, Kresinger, Šafarić, Jertec, Kelenc (od 46. Dugolin), Sambolec, Dedić (od 62. Brdar), Datković, Matjašič.
Olimpija: Šeliga, Jović, Matić, Šporar (od 83. Đurković), Vukčević (od 89. Škarabot), Omladič, Bajrić, Zarifović, Burgić (od 90. Jurčević), Mitrović, Spahija.
Rumena kartona: Brdar; Spahija.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike