sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA/nu
STA/nu
0 08.11.2014 20:39:02

Knapom se je vztrajnost izplačala

Nikola Miljković
Velenjčani so po več kot petih letih prišli do zmage na Bonifiki.

Do nje so prišli v drugem polčasu, ko so med drugim dobro unovčili izključitev Damirja Hadžiča v 65. minuti. Rudar je tako na lestvici prehitel današnjega tekmeca, čeprav imata obe ekipi na šestem in sedem mestu po 22 točk.

Koprčani so v tekmo šli zelo ambiciozno. Že v četrti minuti je po podaji Nenada Srečkovića Jaka Štromajer s petih metrov streljal naravnost v Matjaža Rozmana. Napadi domačih so si sledili v valovih in v 21. minuti je Srečković izvedel kot. Visoko podajo na drugo vratnico je izkoristil Damir Hadžić, ki je z glavo dosegel vodilni zadetek za Koper.

Gosti so do sape prišli šele v zadnjih desetih minutah prvega polčasa in si priigrali eno priložnost. V 39. minuti se je Nemanja Stjepanović po visoki podaji znašel sam pred Erminom Hasićem, a s sedmih metrov meril točno v vratarja domačih.

Drugi polčas so bolje začeli gosti. V 52. minuti je Ivan Firer pobegnil po desni strani, podal na drugo vratnico, kjer je bil najspretnejši Klemen Bolha in iz bližine izenačil na 1:1. Zadnjo pravo priložnost za domače so gledalci videli deset minut pozneje. Mitja Lotrič je zaposlil Mateja Pučka, ki pa je iz dokaj ugodnega položaja streljal v zunanji del mreže.



Minuto pozneje so domači ostali na igrišču le z deseterico. Denisa Klinarja je preostro zaustavil Hadžić, ki je že imel rumeni karton. Glavnemu sodniku ni preostalo drugega, kot da Koprčanu pokaže pot v slačilnico. V 73. minuti je sledila zelo domiselna akcija igralcev iz Velenja.

Rusmin Dedić je z desne strani poslal žogo do Maria Babića, ki jo je samo še podaljšal na levo stran do Aljaža Krefla, ta pa je brez oklevanja streljal in zadel za 2:1.

Koprčani so potem poskusili nekoliko bolj aktivno napadati, kar pa je puščalo nekaj več prostora v obrambi. To je v 89. minuti unovčil Damjan Trifković. Žogo je lepo sprejel na robu kazenskega prostora in z natančnim diagonalnim strelom premagal Hasića za končnih 3:1.


Luka Koper - Rudar Velenje 1:3 (1:0)

Koper - stadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Žganec (Ljubljana), Povšnar (Zagorje) in Pospeh (Petrovče).
Strelci: 1:0 Hadžić (21.), 1:1 Bolha (52.), 1:2 Krefl (73.), 1:3 Trifković (89.).
LUKA KOPER: Hasić, Gregorič, Šme, Lotrič (od 71. Žibert), Halilović, Štulac, Črnigoj, Srečković, Hadžić, Štromajer (od 81. Guberac), Pučko.
RUDAR: Rozman, Stjepanović, Firer, Krefl, Trifković, Kocić, Klinar (od 72. Dedić), Bolha, Džinić, Knezović (od 60. Radujko), Babić (od 77. Rošer).
Rumeni kartoni: Hadžić, Halilović; Kocić, Klinar, Džinić, Bolha, Trifković, Stjepanović, Rošer.
Rdeči karton: Hadžić (65.).

Članki iz rubrike