Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 10.11.2014 21:13:55

Zahović skrivnosten, cena visoka

Grega Wernig
Petar Stojanović je vse bolj vroč. Devetnajstletni mladenič iz tekme v tekmo dokazuje svojo kakovost, njegov razvoj jemlje dih, kar kakopak niso spregledali niti ogledniki številnih klubov iz tujine.

Tudi tistih največjih, velikanov. Takšnih denimo, kot sta Manchester United in Arsenal, ki menda najbolj podrobno spremljata igre mariborske tridesetice. 

»Ne, s tem se zares ne obremenjujem. Verjemite mi, da se ne, o tem ne razmišljam. Osredotočen sem na svoje obveznosti, ki si jih prizadevam iz dneva v dan opraviti čim bolje. V Mariboru se odlično počutim in moja edina naloga je dobro delati, igrati.« Takšen je bil odgovor Petra Stojanovića po epskem remiju s Chelseajem, ko nas je zanimalo, kako številni skavti na tribunah, ki secirajo vsako njegovo potezo, vplivajo na 19-letnega fanta. Govoril je z zelo mirnim glasom. Bil je »mrtvo hladen« in zlasti zelo prepričljiv. Takšen, kot je na igrišču, kjer je mladostniško igriv in hkrati tako zelo zrel, kar kogarkoli težko pusti ravnodušnega. Zato pač ni presenečenje, da se je znašel na radarju velikanov.

Poročali smo o tem, da so ga na zadnji tekmi lige prvakov spremljali predstavniki Arsenala, otoški mediji pa so medtem razkrili, da je imel svoje odposlance pod Kalvarijo tudi Manchester United. Prav tako z namenom, da se prepričajo o sposobnostih igralca, ki se je prvič znašel na seznamu Srečka Katanca, selektor bo na njegove usluge računal na prijateljski preizkušnji s Kolumbijo, ki bo 18. novembra v Stožicah. Angleški novinarji ob tem dodajajo, da so bili z videnim zelo zadovoljni, oglednike z Old Trafforda je bojda najbolj navdušila trdnost v številnih dvobojih z Didierjem Drogbajem in Diegom Costo.

V Ljudskem vrtu za zdaj vsa ta dogajanja spremljajo brez povišanega srčnega utripa. »Seveda nas zanimanje za našega igralca vedno veseli, ampak težko bi vam lahko povedal kaj bolj konkretnega,« se je na vročo temo odzval Zlatko Zahović. Se potemtakem pod Kalvarijo ni oglasil še noben snubec? »Uradno se ni,« je malce skrivnostno odvrnil športni direktor vijoličastih.

O tem, kakšno odškodnino bi slovenski prvaki zahtevali, če bi imeli ponudbo na mizi, prav tako ni želel razpredati. »O tem še nismo razmišljali, toda popolnoma jasno je, da si vedno prizadevaš iztržiti čim več.« Kljub vsemu smo želeli bolj konkreten odgovor. In ga dobili. »Do zdaj je bila cena štiri milijone evrov, zdaj je seveda višja,« je sklenil snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.

Članki iz rubrike