mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 27.03.2015 08:00:18

Jagodnik: Za 500 evrov manj raje doma

Nikola Miljković
Na derbiju s Krko prejšnjo soboto je z nekaj potezami že nakazal, zakaj si ga je trener Memi Bečirović zaželel imeti v Olimpiji. In sam ni imel prav nič proti ponovni vrnitvi v Stožice. Ne brani se še enega poskusa, da pride do tistega, kar mu manjka in česar si tako želi: postati slovenski prvak.

"Kot kaže, sem si v karieri zaslužil še eno priložnost, da osvojim naslov, ki mi manjka. Pot je dolga, začela se je v sredo," je govoril Jagodnik, ki bo čez dva meseca dopolnil 41 let.

Šestkrat do zdaj je bil samo za korak oddaljen od želene lovorike, do finala državnega prvenstva, a vsakič ostal praznih rok. Tudi dvakrat z Olimpijo v sezonah 2010/11 in 2011/12, h kateri je zdaj prišel, da bi poskusil zaključiti nedokončano delo.

jagodnik nm
Nikola Miljković

"Ko sem odhajal, je bilo nekaj uspehov, tisto najbolj pomembno, da se naslov vrne v Stožice, pa je manjkalo. Verjamem, da bomo letos uresničili ta cilj. Potem pa bomo videli, ali bo to pomenilo zaključek kariere ali bo prineslo kaj drugega," se je pomenljivo nasmehnil krilni center, ki je zadnji dve sezoni pred vrnitvijo v Ljubljano igral za Hopse.

"Lepo se je vrniti po dveh letih in pol. Spet sem v procesu, kakršnega sem bil vajen vso kariero. Nočem podcenjevati Polzele, a lepo je priti v pogon, kjer ima vsak trening glavo in rep, kjer je število igralcev na njem vedno enako in nas ni enkrat šest, drugič sedem, tretjič osem, kot je še kje drugje, ne le na Polzeli. Pravzaprav je fenomen, kaj delajo v manjših klubih v dobro slovenske košarke."

jagodnik nm
Nikola Miljković

Nočem podcenjevati Polzele, a lepo je priti v pogon, kjer ima vsak trening glavo in rep, kjer je število igralcev na njem vedno enako in nas ni enkrat šest, drugič sedem, tretjič osem, kot je še kje drugje, ne le na Polzeli.

IGRAJO Z ŽELJO, NE GLAVO
Z vnovično vključitvijo na profesionalno raven bi utegnil imeti težave pri dohajanju mlajših kolegov, s ponovno prilagoditvijo na drugačne treninge. A po lastnih besedah večjih problemov ni imel oziroma jih nima. "Treningi so daljši in malo bolj zahtevni, tu se malo več dela na telesni moči. A saj sem treniral na Polzeli, igral tekme po 30 minut, zato imam igralno moč. Priznati moram, da mi proces profesionalizma kar prija," govori, kot da ne bi že zakorakal v četrto desetletje.

goran jagodnik ap
Arsen Perić

Olimpija 2015 je drugačna od tiste leta 2013, ko je zapustil Stožice. "Bolj ali manj vse poznam, z nekaterimi sem že igral. Vsi imamo isti cilj. Hitro sem se vključil. Predvsem prvo leto mojega prvega obdobja v Olimpiji je bila tu izkušena ekipa, zdaj pa je ravno obratno. Razen mene in Marinovića, morda Nikolova, so vsi fantje še ..., ne bom rekel ravno zeleni, imajo pa praktično še vso kariero pred seboj. Glavna igralna leta zanje šele prihajajo, zato velikokrat igrajo z željo, in ne z glavo. To je bil in je še vedno največji problem te mlade ekipe," opozarja Jagodnik, ki pa verjame, da bo v navezi s trenerjem Bečirovićem znal mladost zmajev malo uravnotežiti in ji dodati izkušnje: "Da bomo na tekmah, ki jih bo treba odigrati ne le s srcem, ampak tudi z glavo, odigrali, kot se spodobi, in da bo to pretehtalo na odločilnih obračunih."

SMO BOLJŠI OD KRKE
Prav slednje bo njegova glavna naloga tako na parketu kot v garderobi, tega se zaveda tudi sam. "Saj ne, da bi bilo kaj narobe, a včasih je treba dati fantom kakšen nasvet, kako odigrati, kako se obnašati. So mladi, polni energije, in včasih jih vzdušje ponese. Vse to je v dobrobit končnega rezultata."

882-34-jagodnik nm
Nikola Miljković

Ta bo uspešen le, če bo v Stožice prišel pokal za naslov državnega prvaka. Ve se, kdo naj bi bil glavni konkurent v boju zanj. "Osem Krkinih porazov v prvem delu slovenskega prvenstva ni naključje, to bi bila dva, trije, največ pet, nikakor pa ne osem. Po tem, kar je Olimpija pokazala skozi vso sezono, smo boljša ekipa, to moramo le še pokazati na parketu," pravi Jagodnik, ki pa ve, da se ne sme podcenjevati tudi ostalih klubov.

Pravijo, da je to liga starcev. Prevladujejo res starejši, izkušeni igralci. A zakaj? Vsak ima svoj odgovor, sam pa mislim, da zato, ker so vsi sposobni igrati v tujini, a za 500 evrov manj raje igrajo doma. Slovenska liga je s tem le pridobila, tako z Jurakom, Drobnjakom, bratoma Zagorac, Pavićem.

"Vsak, ki igra proti Olimpiji, ima dodaten motiv in nobene obremenitve. Če si zmagal, si opravil ogromno delo, če izgubiš, ni nič narobe. Kar je bilo v pokalu, je le pokazatelj tega, da je Olimpija, ko je bila pod pritiskom zmage, pogosto zatajila. V slovenski ligi ima vsak klub svoje račune. Krko so premagali skoraj vsi, Laško je v pokalu premagalo Olimpijo, to je dokaz, da lahko vsi igrajo s tema kluboma, vsi vidijo svojo priložnost. Če greš v tekmo z vnaprej vknjiženima točkama, se ti to hitro maščuje. Če pa bomo vsakič igrali stoodstotno, potem v slovenski ligi večjih problemov ne bi smeli imeti," je prepričan Jagoda.

882-34-jagodnik 1 nm
Nikola Miljković

PODCENJUJEMO NAŠO LIGO
Ker je zadnji dve sezoni igral za Hopse, je tudi pravi naslov za mnenje o tem, ali zanimivost letošnje lige pomeni, da je najbolj kakovostna ali zgolj najbolj izenačena, ne pa tudi posebej kvalitetna. "Mislim, da vsi malo podcenjujemo našo ligo. Pravijo, da je to liga starcev. Prevladujejo res starejši, izkušeni igralci. A zakaj? Vsak ima svoj odgovor, sam pa mislim, da zato, ker so vsi sposobni igrati v tujini, a za 500 evrov manj raje igrajo doma. Slovenska liga je s tem le pridobila, tako z Jurakom, Drobnjakom, bratoma Zagorac, Pavićem. Vsak klub ima kakšnega izkušenega igralca, ki mu mladi sledijo, to je zelo pozitivno za našo košarko, da se mladi učijo od nas starejših. Igralcev tako ali tako ne smemo deliti na stare in mlade, igrišče pokaže, kdo je dober in kdo slab," meni Jagodnik.

Članki iz rubrike