kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 17.04.2015 12:40:06

Tako ne gre več

Arsen Perić
Zmaji izpod Rožnika so po sredinem razočaranju včeraj spet prišli v Tivoli. Ne zato, da bi trenirali, temveč zato, da ugotovijo, kako iti dalje.

Jure Sotlar, strelec edinega zadetka na četrti tekmi finala, je odkrito dejal, da so jih Jeseničani presenetili, a da so bili železarji res zelo dober tekmec in da za svoj neuspeh ne bodo iskali izgovorov. "Nismo si ga zaslužili," je dejal mladi napadalec.


Podobnih misli so bili praktično vsi v zmajevem gnezdu. Andrej Hebar je odkrito dejal: "Treba si je priznati in si naliti čistega vina. Jesenice so bile boljše v vseh elementih."

"Pri Olimpiji se je dogajalo, kar se je dogajalo, a to ni razlog za poraz, je pa vse to pustilo posledice. Treba se bo usesti in narediti pozitivne spremembe. Morda je v tem porazu, čeprav je negativen, tudi nekaj pozitivnega. Da se bo nekaj spremenilo. Da se bo začelo z ničle, saj tako preprosto ne gre več naprej," je govoril Hebi.

899-32-olimpija razocaranje ap
Arsen Perić

Kapetan Aleš Mušič se prav tako ni slepil. "Imeli smo težave v klubu, a te niso razlog za to, kar smo pokazali na ledu. Krivi smo sami," je bil kristalno jasen napadalec, ki je zeleno-belemu dresu zvest od svojih prvih hokejskih korakov.

Tudi on upa, da bo ta boleč poraz prinesel boljšo prihodnost. "Kaj se bo uresničilo, bomo videli v naslednjih dneh, tednih, mesecih. Upamo na spremembe, upamo, da bodo šle stvari končno na boljše," je še dodal.

Razočaran je bil tudi glavni trener Fabian Dahlem. "Jesenice so bile v tem delu sezone boljše, dobili smo bolečo lekcijo. Ne dvomim, da igralci niso imeli želje, a vse skupaj ni bilo dovolj. Ni dovolj, če se zanašaš samo na talent. Nekateri so se precej precenili, predolgo nismo trenirali, in to nas je udarilo po hrbtu. Želja je bila, a fizično smo bili slabši. Če bi ostali v formi iz lige EBEL, bi zmagali. A Jesenice so se sijajno borile, nočem jim pokvariti uspeha s tem, da rečem, da smo bili mi slabi. Jesenice so bile boljše," je govoril Nemec in dodal: "Če obrnete kovanec, pa je prišlo do dobre priložnosti, da se začne vse na novo. Mogoče je ta organizacija potrebovala tak šok, da začne vse graditi znova, predvsem pa na pravi način."

Včeraj se je sestal tudi s predsednikom Markom Popovičem, o katerem govori samo v presežnikih. "Klub je prevzel v situaciji, ko je bilo upanje za preživetje minimalno. Nekako smo preživeli."

899-32-sekelj popovic ap
Arsen Perić

Na koncu smo se z Dahlemom že ozrli v naslednjo sezono. Se bo vrnil? "Ljubim klub, njegovo zgodovino, mesto, državo. Trenutno imam v glavi preveč stvari. To je bila prepričljivo najbolj naporna sezona v mojem življenju, ker sem se moral ukvarjati s stvarmi, na katere nisem bil pripravljen, ki si jih nikoli ne bi mogel predstavljati," je razočarano dejal: "Težko je ostati pozitiven. Poznate me, sem najbolj pozitiven človek na svetu, a težko je biti tak znova in znova in znova. Trudil sem se. Težko govorim o prihodnosti, ker sem izmučen do kosti. To ne bi smelo biti tako, energijo smo metali stran za prazen nič. Da bi se vrnil, bodo morali biti pogoji boljši. Verjamem pa, da se bo zdaj močno pljunilo v roke," je strateg zaključil še s pozitivno mislijo.

Članki iz rubrike