kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 30.04.2015 19:45:17

Milan Mandarić za Ekipo: Stvari gredo v pravo smer

Reuters
Pred malce več kot mesecem je Milan Mandarić, ameriški poslovnež, ki je imel v lasti precej nogometnih klubov v Angliji, pokazal konkretno željo za vstop v nogometno Olimpijo.

Zdajšnji predsednik zeleno-belega moštva iz prestolnice Izet Rastoder je gladko zavrnil tri milijone kot plačilo za svoj umik. To je storil precej nespretno. Rastoder je ves čas govoril, da se bo umaknil, če mu bo kdo ponudil poplačilo denarja, ki ga je vložil v klub. In Mandarič je ponudil tri milijone, a je ljubljanski poslovnež odgovoril v slogu "za tak smešen denar klub, kot je Olimpija, ni naprodaj".


Vse skupaj je bilo precej nenavadno, očitno pa Rastoderjeve namere, da se umakne, niso bile resnične ali pa si je premislil. Tudi Rastoderjev odziv na Mandarićevo ponudbo je bil smešen ali vsaj poslovno neetičen. Toda poslovneža, kot je Milan Mandarić, se ne da odgnati kar tako. Človek, ki je uspel v ZDA, ki je eden tistih, ki je začel delo v znameniti Silicijevi dolini, se zelo dobro zaveda, da je treba nekaj časa čakati, da se juha skuha in je dobra za jed. Tako je prejšnji teden prišla na svetlo neuradna vest, da je Mandarić povišal ponudbo za milijon evrov. Torej naj bi bila cena za poplačilo dolga in vložek v klub (društvo) zdaj štiri milijone evrov.

In stvari so se spet začele premikati. Mandarić je bil pretekli teden v Sloveniji in opravil nekaj sestankov. Med drugim naj bi se sestal tudi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, česar sicer ni potrdil. Mandarić se zelo dobro zaveda, da je uspešno delo v nogometnem klubu in okoli njega tesno povezano tudi s sodelovanjem z lokalnim okoljem. Poleg tega je Mandarić že pred časom govoril o tem, da ima v načrtu, da se v Ljubljani ustvari pravo nogometno okolje – tako v lokalni skupnosti, klubu kot tudi z infrastrukturo. Slednje gotovo pomeni tudi izgradnjo nogometnega centra z vsemi pomožnimi igrišči in ostalo infrastrukturo (pomožni objekti za regeneracijo, počitek ...). Za vse to pa seveda potrebuje zemljišče. Ob dejstvu, da ima Olimpija na voljo glavni stadion za tekme, Stožice, pa je seveda katastrofalno, da nima niti igrišča za trening članskega moštva, kaj šele ustrezne objekte za trening mlajših selekcij.

"V tem trenutku težko rečem kaj bolj konkretnega, ker pogovori še potekajo. Zgodba z Olimpijo še ni končana. Kljub vsemu pa se stvari razpletajo, vsaj tako upam, v pozitivni smeri. Pričakujem, da bi se utegnila zgodba zaključiti, v eni ali drugi smeri, ko se vrnem v Slovenijo. To je v tednu po 10. maju, saj imam naslednji teden opravke v Londonu. Takrat bom že lahko dal končne odgovore" se nam je javil Mandarić, ki seveda že ima izrisan načrt prihodnosti kluba. V morebitno Mandarićevo Olimpijo pa kot direktor gotovo spada, to ni nič novega, tudi Mladen Rudonja, ki že leta tesno sodeluje z njim. In zeleno-bela zgodba bi se utegnila s prihodom Mandarića res pisati v veliko bolj pozitivni smeri tudi z navijaško skupino Green Dragons, ki ji je Rastoder trn v peti in v Mandariću vidi odrešenika.

Članki iz rubrike