stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 20.05.2015 13:49:02

Sky in njegov (avto)dom

Vedno so bili avantgarda, vedno so bili na preži za tisto še tako neznatno malenkostjo, ki bi jim prinesla še tako neznatno prednost pred tekmeci.

Ob proračunu, ko je le nebo meja, lahko iščejo in si privoščijo marsikatero inovacijo in tako njihov adut v boju za rožnato majico Richie Porte v teh dneh spi v luksuznem avtodomu.

TU NI ROJSTNIH DNI
V prid odločitvi spanja v avtodomu govori tudi dogodek izpred nekaj dni, ko je v hotelu, v katerem je bil nameščen Sky, potekala rojstnodnevna zabava. Medtem ko so kolesarji na begu pred hrupom pozno zvečer menjavali sobe, je njihov kapetan spal spanje pravičnega.

Ločen od ostale ekipe, lahko bi rekli tudi ločen od tradicije. Medtem ko se ostala karavana iz dneva v dan seli iz hotela v hotel sem in tja po Apeninskem polotoku, on spi v črno-sivem avtodomu Fleetwood Excursion, ki ga je ekipa Skya najela za dirko Po Italiji. In ker je njegov dvanajst metrov dolgi začasni dom dvignil marsikatero obrv, češ kaj znova skrivajo pred očmi javnosti, so v britanskem moštvu sedmi sili dovolili vpogled v stanovanje 30-letnega Tasmanca.

Takoj po tem seveda, ko so si novinarji dezinfecirali roke. Pri Skyu, kot že rečeno, ničesar ne prepuščajo naključju. "Ob koncu lanskega leta smo razmišljali, kako bodo vrhunske ekipe delovale leta 2020 in da morda v prihodnosti ne bodo več uporabljale hotelov," pravi generalni direktor moštva Dave Brailsford. Ali se bodo njegove besede (še enkrat) izkazale za vizionarske ali ne, bo sodnik čas, ob tem pa ne gre pozabiti, da so bili nekoč Britanci s svojimi inovacijami marsikomu v posmeh, danes pa jih marsikdo posnema.

924-31-sobana

Porte je preteklo noč vseeno bržkone bolj slabo spal, avtodom gor ali dol. V ravninski etapi, ki bi morala biti zanj in ekipo Skya bolj ali manj običajen dan v pisarni, mu jo je zagodla okvara na kolesu. V primerjavi z najhujšima tekmecema Albertom Contadorjem in Fabiem Arujem je izgubil 47 sekund, poleg tega je dobil še kazen dveh minut pribitka.

Galerija

Članki iz rubrike