zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

muk
muk
0 04.06.2015 16:00:22

Skupaj bi se sprehodili

Reuters
Ekipa, sestavljena iz fantov, ki niso nikoli osvojili lige prvakov.


Kakšna druščina, kakšna ekipa bi to bila. Mrežo bi čuval najboljši vratar 20. stoletja Andrej Lavrov, na krilih Uwe Gensheimer in Irfan Pipe Smajlagić, v zunanji liniji Mikkel Hansen, Zlatan Saračević in Staffan Olsson, na šestmetrski črti pa Magnus Wislander ali Bertrand Gille. Ter seveda kot pika na i Ivano Balić. Skupaj bi se verjetno sprehodili do naslova, posamezno pa se nikoli ni izšlo.

ANDREJ LAVROV

937-23-lavrov

Eden najboljših vratarjev vseh časov je pravi fenomen, saj je zlato olimpijsko kolajno osvojil s tremi različnimi državami (Sovjetska zveza, SND in Rusija). Z reprezentanco je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, na klubski ravni je bila bera skromnejša, finalu lige prvakov pa je bil najbližje z Zagrebom leta 2000.

MAGNUS WISLANDER

wislander

Zunanji igralec, ki se je z leti prelevil v krožnega napadalca in postal eden največjih vseh časov. Z njegovim prihodom se je začel vzpon Kiela, s katerim je v naslednjem desetletju pospravil vse možne naslove. No, razen lige prvakov. Poleg LP se je najboljšemu igralcu 20. stoletja vztrajno izmikalo tudi olimpijsko zlato.

ZLATAN SARAČEVIĆ

937-23-saracevic

Sarač je bil sijajen "šuter", njegova levica je bila strah in trepet vratarjev. Osvojil je vse, kar se je osvojiti dalo, petkrat je bil najboljši strelec lige prvakov, izmaknila se mu je pravzaprav le ena stvar – zmaga v ligi prvakov, pa čeprav je bil z Zagrebom (1998, 1999) in Fotexom (2002) skupaj trikrat v finalu.

BERTRAND GILLE

gille

Vitez legije časti, v svojih zlatih časih mu na šestmetrski črti ni bilo para, o čemer navsezadnje priča tudi izbor za najboljšega rokometaša na svetu leta 2002. S francosko izbrano vrsto je bil dvakratni svetovni, evropski in olimpijski prvak, s Hamburgom trikrat v polfinalu LP, a mesto zapustil leto pred evropskim naslovom.

STAFFAN OLSSON

937-23-olsson

Zgodba, na las podobna Wislanderjevi, pa čeprav je na sever Nemčije prišel nekaj let za rojakom. Tvorila sta okostje moštva in bila ena najboljših navez v svetu rokometa, kot že rečeno, pa sta neosvojeni ostali »le« olimpijsko zlato in liga prvakov. Sloviti dolgolasec, ki je igral v obe smeri, je danes selektor Švedske.

IRFAN SMAJLAGIĆ

937-23-smajlagic

Pipe, kot je poznan v rokometnem svetu. Desno krilo prefinjene tehnike in široke palete strelov, ki sicer ni izumilo suhega lista, ga je pa izpopolnilo do potankosti. Klubske lovorike bi lahko ta sijajni realizator preštel na prste ene roke, a le malokdo je pustil večji umetniški vtis. Z Zagrebom v finalu LP leta 1995.

Članki iz rubrike