oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 04.04.2019 13:49:23

Športni direktor Krškega razkril vsebino grozljivega KLICA: V srbohrvaškem jeziku so mi grozili, da me bodo ...

Bobo
Dogajanju v Krškem kar ni in ni konca. Tu ne mislimo zgolj nogometnega dogajanja, v katerem nuklearci bijejo boj za golo preživetje, kar v njihovem primeru pomeni, da se na vse pretege trudijo, da bi si zagotovili obstanek v ligi, temveč tudi na dogajanje v in okoli kluba.

Po zadnjem domačem porazu s Triglavom se je Krško še nekoliko oddaljilo od mest, ki zagotavljajo prvoligaški status tudi v naslednji sezoni, ob tem pa so na omenjeno srečanje črno senco vrgli neljubi dogodki, ki so se v noči na nedeljo zgodili na Stadionu Matija Gubca. Ko so odgovorni zjutraj prišli na igrišče, so ostali odprtih ust, saj je bil del zelenice prekopan, na njej je bil narejen grob, ob katerem sta bila transparenta navijaške skupine Nuclear Power Boys, v zelenico pa sta bili izkopani črki B in O. Kaj to pomeni, to je bila zagotovo prva misel, toda že v naslednjem trenutku je ta svoje mesto prepustila misli, da je treba igrišče čim prej urediti, sanirati, da bo na njem zgodaj popoldan lahko odigrana tekma. To so Krčani storili, vmes pa so poklicali policijo in vandalizem prijavili.

»Kot veste, je pred dnevi prišlo do nasilnega vdora v prostore kluba, natančneje na osrednje igrišče v lasti občine Krško in poškodovanja klubske lastnine. Pri tem je nastala visoka materialna in siceršnja škoda klubu, ljudem v in ob klubu, pokroviteljem in ne nazadnje občini. Naj povem, da imamo v NK Krško ničelno toleranco do nasilja in kriminala na, ob in izven igrišč. NK Krško je institucija, ki ne bo nikdar in nikomur dovolila ustrahovanja ter agresivnih dejanj zoper dobro ime kluba in lastnine,« je o tem na včerajšnji novinarski konferenci povedal predsednik Zoran Omerzu. Toda to vendarle ni bilo vse, ni se zgodilo samo to, da so neznanci prekopali del igrišča, zgodilo se je še marsikaj drugega.

O tem bo svoje povedala policija
Storilčev motiv je zavit v tančico skrivnosti, saj je za takšno dejanje, ki je jasno vredno obsodbe, lahko več razlogov. Nekateri mislijo, da za dogodkom stoji opozicija, ki se je sicer poslovila od kluba, spet drugi, da so za to krivi slabi rezultati članskega moštva, saj to nezadržno drvi proti drugi ligi.

»Dejstvo je, da ne morem na nikogar pokazati s prstom. V teku je policijska preiskava, in ko bo končana, bodo vsi videli, kdo stoji za tem. Vseeno pa lahko sam pri sebi naredim določeno zgodbo. Lahko bi bil kdo iz opozicije, kdo izmed tistih, ki se ne strinjajo s politiko kluba, a kot sem dejal prej, o tem bo svoje povedala policija,« je svoje razmišljanje od dogodku povedal športni direktor Antoni Brdik. Pomen črk B in O, ki sta bili zapisani ob improviziranem grobu, pa prav tako še ni povsem razjasnjen. Velika verjetnost obstaja, da gre za začetnici priimkov športnega direktorja Brdika in predsednika Omerzuja, spet drugi so mnenja, da gre za sporočilo v slogu – pogreb bo. »Nisem si mislil, da se lahko zgodijo take stvari,« je z veliko grenkobe v glasu povedal Brdik, nato pa nekoliko presenetljivo postregel z informacijo, ob kateri je težko ostati miren.


»Po tekmi sem dobil klic s skrite številke. Ob 19. uri in 30 minut, trajal pa je 17 sekund. Grozili so mi v slogu 'Našli te bomo, dobil boš svoje in podobno'. Tisti, ki je klical, je govoril v tujem jeziku, srbohrvaškem,« je razložil Brdik in povedal, da je zadevo prijavil policiji, saj se s temi stvarmi ne gre šaliti. »Lahko povem, da prej nikoli nisem dobil groženj, so pa jih bili že deležni drugi v klubu,« je še enkrat 'udaril' športni direktor Krškega.

Ne, niso bili navijači
Ob izkopanem grobu sta bila transparenta navijaške skupine Nuclear Power Boys, vendar je Brdik prepričan, da to ni njihovo delo. S povsem mirnim glasom je povedal: »Ne, niso bili navijači. V kolikor bi bili oni, jih skoraj zagotovo ne bi bilo na tekmi.«

Brdik ni želel več govoriti o teh stvareh, saj bodo zanje poskrbeli pristojni organi. Raje se je vrnil na tekmovalni del, k boju za obstanek. »Dokler obstaja teorija, obstaja tudi upanje. Proti Triglavu smo odlično odigrali prvi polčas, ko bi si morali priigrati malo večjo prednost. Poleg tega imam občutek, da so nas mnogi že odpisali, kar se vidi na različne načine. Izkopane črke in grob so zagotovo vplivali na igralce. Še vedno si veliko ljudi z 'druge' strani želi, da bi nam šlo slabo. Ne vem, zakaj ti ljudje to počnejo, a tako je.«

Upanje ostaja, vendar je njegov temelj na precej trhlih nogah. Krčani potrebujejo niz zmag, s katerimi bi se približali tekmecem. Če veste, da so v tej sezoni v 24 nastopih zmagali trikrat in da so se dveh zaporednih nazadnje veselili maja 2017 ... »Tega se zavedamo. Lahko povem, da se je vse skupaj začelo poleti. Ob mojem prihodu je bilo veliko stvari nedorečenih, ekipa ni bila formirana. Sestavljali smo jo, jo sestavili, a nam rezultatsko ni šlo in smo iskali nove rešitve. Prav gotovo smo naredili nekaj napak, če pogledam nazaj, bi kakšno stvar zagotovo spremenil, a na nekatere vseeno nimam vpliva. Denimo na to, kako se bodo fantje tu znašli in odigrali. Dejstvo je, da si mi ustvarjamo priložnosti, vendar ne zabijamo golov in to se pozna na rezultatu.«

ODZIV NUCLEAR POWER BOYSOV SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike