sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

liz
liz
0 07.10.2014 19:09:41

Družina Bianchi potrdila diagnozo

Reuters
Družina nesrečnega dirkača formule ena Julesa Bianchija je skupaj s predstavniki japonske bolnišnice, v kateri se zdravi, danes objavila uradno sporočilo za javnost.
V njem je potrdila, da je Jules utrpel hude poškodbe glave in da je njegovo stanje po operaciji še vedno kritično, vendar stabilno. "To so zelo težki časi za našo družino, ampak vsa sporočila podpore, ki jih je Jules dobil z vseh koncev sveta, so nam v veliko tolažbo. Vsem bi se radi iskreno zahvalili," so v sporočilu zapisali Bianchijevi, ki so v teh dneh ves čas ob Julesovi bolniški postelji. "Jules ostaja na intenzivni negi, utrpel je difuzno aksonsko poškodbo (znotrajlobanjska lezija), njegovo stanje je kritično, a stabilno. Zdravniško osebje bolnišnice Mie v Jokaičiju mu zagotavlja najboljše pogoje za zdravljenje, zato smo mu hvaležni za vse, kar je za Julesa storilo po nesreči"

Bianchijevi so se zahvalili tudi profesorju Gerardu Saillantu, predsedniku Fiine zdravniške komisije in rimskemu nevrokirurgu profesorju Alessandru Fratiju, ki je na Japonsko pripotoval na željo Ferrarijeve ekipe. Oba sta v bolnišnico prispela danes in sta se sestala z zdravniško ekipo, ki zdravi Julesa. Oba sta potrdila, da je za člana Marussie odlično poskrbljeno, zato sta se zahvalila japonskim kolegom.

Kar zadeva diagnozo, je ta značilna za približno polovico vseh bolnikov s hudo poškodbo glave in je ena najpogostejših možganskih poškodb. Gre pa za poškodbo, ki ni posledica prvotnega udarca v glavo, ampak se možgani premaknejo znotraj lobanje. Nastane zaradi nenadnega kotnega pospeška posledica katerega je mehanska poškodba aksona v Ranvierjevih zažemkih, kar vodi do motenj aksonskega transporta; pri močnih pospeških pa se aksoni lahko tudi strgajo.

Članki iz rubrike