Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.05.2015 20:02:29

Gerčar 25., Gajser brez nastopa

www.klemengercar.com
Na sedmi preizkušnji svetovnega prvenstva v motokrosu v veliki Britaniji je bil slovenski delež skromen.

Tim Gajser, ki sicer uspešno nastopa v razredu MX2, zaradi padca na ogrevanju ni smel nastopiti na dirki, medtem ko je Klemen Gerčar preizkušnjo razreda MXGP končal v ozadju.

Gajser je že drugič v tej sezoni ostal brez nastopa zaradi zdravstvenih razlogov. Na Tajskem je, potem ko so ga oskrbeli zaradi dehidracije, moral izpustiti eno vožnjo, tokrat je ostal brez celotne dirke. Odločitev je preventivna, vodstvo tekmovanja namreč po padcih, pri katerih pride do udarca v glavo, kar se je na ogrevanju zgodilo mlademu slovenskemu dirkaču, ne dovoli nastopanja na dirki.

Gajser je padel na jutranjem ogrevanju, potem pa ga je zadel njegov motor. Čeprav posledice niso bile hujše, Gajser je lahko sam zapustil stezo, pa pravila določajo obvezen počitek. Njegovo moštvo je pred začetkom dirke sporočilo, da je Gajser zdrav, vendar spoštujejo odločitev krovne zveze, zdaj pa se bodo osredotočili na naslednjo dirko.

V razredu MX2 so tako o najboljših mestih odločali brez mladega slovenskega dirkača, ki ima v tej sezoni tudi že eno zmago. S po eno zmago in drugim mestom sta bila na koncu izenačena Švicar Valentin Guillod in Nizozemec Jeffrey Herlings, oba sta imela po 47 točk, o zmagi Švicarja pa je odločila boljša druga vožnja. Tretji je bil s 36 točkami Francoz Jordi Tixier.


Skupno je po sedmih letošnjih postajah v SP na vrhu Herlings s 308 točkami, Guillod je drugi z 216, Latvijec Pauls Jonass pa tretji z 213. Zaradi prisilnega počitka je Gajser zdrsnil na osmo mesto, ima pa 169 točk.

V razredu MXGP je skupno na britanski dirki slavil Italijan Antonio Cairoli, ki je za končni uspeh sestavil zmago v prvi vožnji in tretje mesto na drugi, kar mu je prineslo 45 točk. Eno manj je zbral Francoz Clement Desalle za dve drugi mesti, tretji je bil s skupno 39 točkami zmagovalec druge vožnje Francoz Romain Febvre.

Gerčar je ostal brez točk, potem ko je dirko končal na 25. mestu. Takšno uvrstitev je imel v prvi vožnji, v drugi pa je bil 24., obakrat s krogom zaostanka za zmagovalcem.

Skupno je vodstvo obdržal Nemec Maximilian Nagl z 295 točkami, povsem blizu je Desalle z 291, tretji Cairoli jih ima 274.

Dirkači v MXGP in MX2 bodo na delu spet čez teden dni, ko bo na sporedu preizkušnja v francoskem Villars sous Ecotu.

Članki iz rubrike