zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 04.07.2015 21:35:25

Žagar v Cardiffu brez finala

bc
Po daljšem premoru se je v valižanskem Cardiffu nadaljevala sezona svetovnega prvenstva v speedwayu. Slovenski prvak Matej Žagar se je brez težav prebil v polfinale, a mu nato ni uspelo priti do zaključnega boja. Dirko je končal na šestem mestu z desetimi točkami, zmagal je Danec Niels Kristian Iversen.

Žagar je dirko, ki je četrta v sezoni, a prva po skoraj šestih tednih premora, začel zelo dobro. Zmagal je v dveh od svojih petih voženj v predtekmovanju in bil še dvakrat drugi. Nato pa se je ustavilo, že v zadnji vožnji je bil četrti, podobno je bilo v polfinalu, kjer je prav tako ostal na zadnjem mestu in ni popravil točkovnega izkupička desetih točk. Iz te vožnje sta se v finale uvrstila Avstralec Chris Holder in Danec Niels Kristian Iversen.

V velikem finalu je nato zmagal Iversen pred Holderjem in rojakom Petrom Kildemandom, domači adut Tai Woffinden je ostal brez stopničk na četrtem mestu. Skupno pa je prvi s 55 točkami, medtem ko je Žagar s 34 peti. Sezona elitne serije SGP, ki bo po enoletnem premoru 12. septembra gostovala tudi v Sloveniji v Krškem, se bo z naslednjo preizkušnjo nadaljevala v latvijskem Daugavpilsu čez 14 dni.

Članki iz rubrike