Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 31.08.2015 12:22:46

Gregorič v umetni komi

Mediaspeed.net
Ljubljanski spidvejist Maks Gregorič jo je v nedeljo grdo skupil na dirki italijanskega DP v Badii Caloveni. Po trčenju z italijanskim tekmecem je z glavo pristal v ogradi.

Član AMTK Ljubljana, ki je dva dni pred dirko praznoval 30. rojstni dan, je po trčenju v ogradi pristal le meter stran od zaščitne blazine, v kateri se je brez posledic zaustavil njegov italijanski tekmec. Po prvih podatkih je Maks pri tem utrpel poškodbe glave, za katere se v tem trenutku še ne ve, kakšne so. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Trentinu, kjer ga še vedno držijo v umetni komi, iz katere naj bi ga prebudili jutri dopoldne.  


Ljubljančan je v karieri imel že kar nekaj težav s poškodbami. Že leta 2010 si je v Angliji zlomil stegnenico, tudi predlani je sezono predčasno končal. Upati velja, da se bo uspešno izvlekel tudi po zadnji nesreči. Maks je bil predviden tudi za mesto prve rezerve na dirki za Veliko nagrado Slovenije, ki bo 12. septembra v Krškem. Zdaj bo to mesto prevzel Denis Štojs, druga rezerva pa naj bi bil Italijan Paco Castagna, ki letos tekmuje za krški klub. Sandi Čonda bo na dirki tekmoval kot voznik s posebnim povabilom.

Še hujšo nesrečo je teden prej na tekmi poljske lige staknil Avstralec Darcy Ward. Pri njem gre za poškodbo hrbtenice, tako da obstaja resna bojazen, da bi lahko ostal na invalidskem vozičku.

Članki iz rubrike