Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.10.2015 21:23:17

Peljhan najboljši Slovenec

Na reliju Croatia v okolici Poreča, ki je štel tudi za slovensko državno prvenstvo, je slavil Turek Murat Bostanci (Ford Fiesta R5), ki si je s tem privozil tudi skupno prvo mesto v evropskem pokalu. Najboljši Slovenec je bil Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer Evo IX), ki je bil na koncu tretji.

Na reliju je v konkurenci 38 posadk nastopilo 12 slovenskih, do cilja jih je prišlo osem. Med tistimi, ki cilja niso videli, je tudi doslej vodilni v seštevku DP Rok Turk.

Ta je imel dvojno smolo, saj mu je petkov začetek nastopa preprečila tehnična okvara na dirkalniku že na pripravljalni preizkušnji (shakedownu), ko pa se je danes vrnil na start in skušal doseči vsaj nekaj točk za domače prvenstvo, je na predzadnjem "brzincu" zletel s proge in končal reli.

Na dirki pa ni nastopal niti državni prvak Aleks Humar, saj njegovi ekipi ni uspelo pravočasno popraviti poškodovanega dirkalnika.


Slovenske barve je tako najbolje branil Peljhan, ki je s sedmega mesta po prvem dnevu danes napredoval na skupno tretje. Premoč je moral priznati le zmagovalcu in Nemcu Hermannu Gassnerju (Mitsubishi Lancer EVO X), ki sta bila razred zase - Turek je bil tri minute in 21 sekund hitrejši od Nemca, ta pa še tri minute od Slovenca.

A tudi Peljhan je bil na tretjem mestu na koncu dokaj zanesljivo, saj je četrtega Madžara Janosa Puskadija (Škoda Fabia S2000) ugnal za 19 sekund, peti, najboljši domači predstavnik Juraj Šebalj (Mitsubishi Lancer EVO X), pa je za Peljhanom zaostal 43 sekund.

V seštevku slovenskega prvenstva je bil za Peljhanom drugi Grega Premrl (Citroen DS3), skupno deveti, na tretjem mestu pa je končal Martin Štucin (Škoda Felicia Kit Car), ki je bil v skupni konkurenci 11.

Sezona relijev za DP se bo v Sloveniji končala 16. oktobra s šesto dirko, preizkušnjo v Idriji.

Značke: reli, peljhan

Članki iz rubrike