pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 03.02.2016 19:25:35

Renault z novo dirkaško zasedbo v novo sezono F1

vszi
Renault, ki se v po petih letih odmora vrača v formulo 1 kot samostojna ekipa, je danes predstavil svoj avtomobil in voznika za sezono 2016.

Za točke svetovnega prvenstva se bosta borila 23-letni Danec Kevin Magnussen in dve leti starejši novinec Britanec Jolyon Palmer. Testni voznik bo mladi Francoz Esteban Ocon. Magnussen je leta 2014 vozil za McLaren, v svojem debiju je na veliki nagradi Avstralije zasedel drugo mesto. McLaren se ga je odrekel oktobra lani.


Renault je decembra prevzel ekipo Lotusa, ki ji je v preteklosti pomagal z motorji in bil nekaj časa tudi solastnik. "Od leta 1977 smo osvojili 12 naslov svetovnega prvaka, se pozneje odločili, da se umaknemo kot samostojna ekipa, smo pa druge ekipe opremljali z motorji. Kljub velikim uspehom z našimi motorji, pa smo ugotovili, da se nam to ne splača. Veliko smo namreč investirali, a dobička ni bilo. Marketinško gledano je to tudi razlog za vrnitev. Želimo prodreti na trge, predvsem na Kitajsko, v Indijo in Brazilijo, kjer je formula izredno priljubljena. Uspehi z njo nam bi zagotovo povečali prodajo avtomobilov," je dejal direktor Renaulta Carlos Ghosn.

Renaultov bolid se bo imenoval RS 16, bo črn z rumenimi dodatki. Športni direktor bo Frederic Vasseur, tehnični direktor Bob Bell, bazo bo imel v Enstonu v Angliji. "Imamo denar, ima ljudi, imamo talent in voljo. Manjka nam nekaj izkušenj, ko jih bomo dobili, bomo spet pripravljeni zmagovati," sporočajo iz Renaulta. Lani sta za Lotus vozila Venezuelec Pastor Maldonado in Romain Grosjean.

Članki iz rubrike