Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
0 09.02.2016 13:55:06

Schumacher ostaja eden najbogatejših športnikov

Profimedia
Kljub temu, da družina Michaela Schumacherja za njegovo zdravstveno oskrbo tedensko nameni na desettisoče evrov, pa nekdanji zvezdnik formule ena ostaja eden najbogatejših športnikov.

Michael Schumacher je konec leta 2013 na smučanju v francoskih Alpah doživel hude poškodbe glave, zaradi česar je bil dolgo časa v komi. Zadnje mesece je sicer pri zavesti, njegovo zdravstveno stanje pa je še zmeraj daleč od popolnega.

Njegova družina vsak teden za zdravniško oskrbo na domu v Švici nameni 140.000 evrov, njegovo finančno stanje pa kljub temu ne trpi. Kot je bilo v preteklosti zaslediti, naj bi bila njegova žena Corina zaradi visokih stroškov zdravljena prisiljena prodati številne nepremičnine in premičnine, kar pa očitno ni bil pravi razlog.


Schumacher, ki je bil v času kariere dirkača eden najbogatejših športnikov na svetu, je še naprej v samem vrhu lestvice najpremožnejših športnikov. Po poročanju poslovne revije Bilanz naj bi njegovo premoženje znašalo 700 milijonov evrov, kar pomeni, da je okoli 8 milijonov letnih zdravstvenih stroškov v primerjavi z njegovim premoženjem pravi drobiž.

Ob tem velja dodati, da je še zmeraj drugi najbogatejši človek, ki je povezan s formulo ena. Prvo mesto kakopak zaseda veliki šef Bernie Ecclestone, ki je težak skoraj 3 milijarde evrov.

Poleg tega nič ne kaže, da bi Schumacherjevo finančno stanje v bližnji prihodnosti doživelo kakšen boleč udarec. Kljub težkim trenutkom mu ob strani še zmeraj stojijo nekateri sponzorji. Med drugim nemški avtomobilski velikan Mercedes in nemška finančna družba DVAG, med tem ko so številni ostali sponzorji po nesreči sodelovanje z njim odpovedali.

Članki iz rubrike