nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

až
0 05.03.2016 19:25:16

Gajser s petim mestom v kvalifikacijah ogret za jutri (video)

mxgp
V elitnem razredu motokrosa MXGP so pred jutrišnjimi tekmami opravili s kvalifikacijsko dirko.

Na Tajskem bo jutri zjutraj na vrsti druga dirka sezone. Pred tem pa so danes zjutraj najboljši vozniki motokrosa na planetu opravili s kvalifikacijsko dirko. Na njej je bil najboljši Novozelandec Ben Townley.

Vseskozi je bil v vodstvu, ogrožala pa sta ga predvsem Francoz Romain Febvre in Italijan Antonio Cairoli. Tim Gajser, zmagovalec prve dirke v Katarju, kjer je z dvema zmagama osvojil maksimalen izkupiček 50 točk, je bil peti z zaostankom nekaj več kot 20 sekund. Mladenič iz Pečk pri Makolah je vozil v dobrem ritmu in napadal Belgijca Jeremyja Van Horebeeka pred sabo, a je v sektorju z grbinami napravil napako in zašel s steze. Nato je kvalifikacije mirno prepeljal na petem mestu.   

"Start je bil zelo zahteven. Bil sem na notranji strani in po 30 metrih je bilo zelo blatno. Prvih nekaj metrov sem bil pred vsemi, ko pa sem z zadnjim kolesom zapeljal v blato, me je upočasnilo, zato so vsi šli okoli mene," je o začetnih težavah spregovoril 19-letnik, ki se je nato moral prebijati mimo počasnejših voznikov. "Bil sem nekje okoli 10. mesta, ampak sem hitro prišel mimo nekaterih na peto mesto. Pritiskal sem za Van Horebeekom, a ob tem napravil dve veliki napaki in izgubil precej časa. Videl sem, da ni bilo lahko nadoknaditi zaostanka, zato sem vozil mirno in brez tveganja do konca na petem mestu," je še dodal vodilni v skupnem seštevku in nato ocenil celotno vožnjo: "Danes se nisem dobro počutil. Bil sem kar agresiven z motorjem in nisem vozil z občutkom in v ritmu, ampak to bomo spremenili do jutri. Poleg tega peto mesto za izbiro startnega položaja sploh ni tako slabo."

Danes se je 19-letni vodilni v skupnem seštevku zadrževal še malce v ozadju, a vseeno daleč pred ostalimi za njim v elitnem razredu, jutri pa bo zagotovo napadel in se skušal zavihteti še višje. Dirki bosta ob jutri ob 7. in 10. uri.

mxgp
mxgp.com

Članki iz rubrike