Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 22.05.2016 19:05:22

Navijači zabarikadirali Gajserja

vszi
Najboljši motokrosist na svetu potrdil svojo kakovost tudi na prekmurskih tleh.

Najboljši motokrosist na svetu, vodilni v elitni konkurenci razreda MXGP Tim Gajser, je tudi na domačem terenu nepremagljiv. Nastopil je na dirki državnega prvenstva v Mačkovcih in prepričljivo zmagal v razredu open.

Ob praznovanju 50. obletnice motokrosa prireditelja dirke, AMD Štefan Kovač, je večtisočglava množica uživala v prazniku tega atraktivnega športa. Gajser, vodilni v razredu MXGP, pa je tudi tokrat z dvema zmagama potrdil odlično formo. V obeh vožnjah je odpeljal suvereno in številnim gledalcem ponudil vrhunsko predstavo hitrosti in atraktivnih skokov. Kako je priljubljen pri navijačih, se je pokazalo med odmori, ko ni dirkal, saj je bil njegov boks dobesedno 'zabarikadiran' z navijači, ki so želeli avtogram, sliko ali pa selfie.

A si je Gajser brez izjeme vzel čas za vsakogar: "Navijači mi pomenijo ogromno in če je to tisto, kar jim lahko dam v zameno, potem mi res ne more biti težko. Steza je bila tako lepo 'speglana', da sem imel občutek, da se vozim po avtocesti. Od starta sem prvi povedel in nato v svojem ritmu odvozil celo dirko. To je zame vedno dober trening, pomembno pa je, da vsako vožnjo izpeljem čim bolje, brez napak. Čaka me vroča poletna sezona, zato sem vesel, ko lahko dobro treniram s tekmeci na stezi, saj mi bo to prišlo še kako prav na prihajajočih dirkah MXGP," je dogajanje strnil Gajser.


V najmočnejšem razredu sta dirko na drugem in tretjem mestu končala Luka Kutnar in Aljoša Molnar. Vodilni motokrosist na svetu je pokazal, da ima veliko srce tudi izven steze. S svojo ekipo GT 243 in ob sodelovanju AMD Štefan Kovač je prispeval denarni znesek za dve lokalni družini, ki najbolj potrebujeta finančna sredstva zaradi stiske, v kateri sta se znašli. Skupaj z očetom Bogomirjem Gajserjem in predsednikom AMD Štefan Kovač so podelili čeka v skupni vrednosti 1000 evrov.

Ob častitljivem jubileju domačega kluba si je dirko ogledal tudi vodja krovne organizacije AMZS šport Anton Breznik, ki je poudaril vlogo AMD Štefan Kovač v zadnjih 50 letih na področju motokrosa na področju celotne Murskosoboške regije.

Kategorija MX2 je postregla s pravo dramo, saj je bil Jan Pancar žrtev manjšega skupinskega padca: potem ko je tekmovalec, ki je že bil na tleh, dvignil motor, je Pancar z motorjem skočil nanj, nakar ga je grdo vrglo po tleh in je prvo vožnjo končal na zadnjem mestu. Svoje prve dvojne zmage se je tako razveselil Miha Bubnič. Drugi je bil Anej Doplihar, tretji pa Luka Crnkovič.

V kategoriji MX 125 je Luka Milec nadaljeval niz neporaženosti, medtem ko je ob odsotnosti Maksa Mausserja v kategoriji MX 85 zmagal Matevž Robek. Med mlajšimi veterani je zmagal Borut Koščak, med starejšimi pa Bogomir Gajser. V pokalnem tekmovanju R3 je z dvema zmagama slavil Žan Žaler. Med najmlajšimi je v kategoriji MX 65 zmagal Jaka Peklaj, v MX 50 pa Žak Oblak

Članki iz rubrike