IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 26.06.2016 09:59:01

Žagarja na cedilu pustil motor

Arsen Perić
Stadion Marketa je v češki prestolnici gostil 20. dirko za veliko nagrado Češke v zgodovini Speedway Grand Prix serije. Slovenski as Matej Žagar je letos v Pragi prvič ostal brez polfinalnega nastopa in se je moral na koncu zadovoljiti z vsega petimi osvojenimi točkami.

Razprodan stadion je bil čudovita kulisa za jubilej. Praga je bil za slovenskega spidvejskega aduta Žagarja vedno kraj, kjer je privozil pomemben izkupiček točk za vsakokratni pečat v posamezni sezoni, ki jo preživi v spidvejski eliti. Tokrat pa temu ni bilo tako. V rezultatsko dokaj nenavadni dirki je slavil Avstralec Jason Doyle pred Američanom Gregom Hancockom ter Britancem Chrisom Harrisom.


Žagarja je tokrat še najbolj pustil na cedilu glavni motor, s katerim je v Varšavi privozil na stopničke, v Horsensu pa v polfinale. "Prej sem z njim dobival štarte, imel hitrost in se brez težav kosal s tekmeci in jih tudi prehiteval, tokrat pa ni šlo nič, agregat sem dobil iz servisa in imam občutek, da je z njim nekaj hudo narobe. Dozdeva se mi, da bi lahko bila kriva ojnica," je vidno razočaran razlagal Žagar, ki je v svoji karieri v Pragi že dvakrat stal tudi na stopničkah za drugo in tretje mesto. Ob tem je še dodal: "Imel sem že veliko šol v svoji karieri, očitno bo to še ena med njimi, upam le, da bom uspel potegniti najbolje iz tega in v Cardiffu čez dva tedna privozil več prepomembnih točk. Na Poljskem me že jutri čaka nov motor, ki sem ga nedavno naročil in upam, da bo deloval kot je treba." V petih nastopih je Žagar dvakrat ostal brez točke, dvakrat je privozil tretje mesto in enkrat v velikem slogu celo zmagal. Za seboj pa pustil svetovnega prvaka Tai Woffindna, Danca Nickija Pedersna ter Nielsa Kristiana Iversna.

Žagar je s tem spodrsljajem precej zdrsnil tudi po lestvici v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Po četrti od enajstih dirk je tako trenutno na 11. mestu. K sreči pa to dva tedna pred VN Velike Britanije, ki bo kot že vrsto let na stadionu Millenium v južno valižanskem Cardiffu, ni nič tragičnega, saj ga do osmega mesta, ki na koncu sezone zagotavlja obstanek med elito ločijo vsega tri točke. Še dodatnih deset točk pa ga loči do tretjega mesta in s tem boja za medalje v sklopu SP. Pogled na točke letošnje najboljše petnajsterice pa hitro pove, da tako izenačene serije, kot je letos praktično ne pomnimo. To potrjujejo tudi štirje zmagovalci na dosedanjih štirih preizkušnjah. Tako se lahko le veselimo nadaljevanja sezone in upamo, da bo velik in pomemben igralec v preostalih sedmih dirkah tudi naš slovenski voznik.

Značke: žagar, spidvej

Članki iz rubrike