bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

mu
mu
0 26.06.2016 18:15:31

Tim Gajser: To je bila moja najtežja dirka v karieri

HRC.COM
Tim Gajser je zmagovalec velike nagrade Lombardije v motokrosu. Devetnajstletnik je znova prikazal vso svoje mojstrstvo in zasluženo slavil pred številnimi slovenskimi navijači.

Tim Gajser je z dvema zmagama v posamičnih vožnjah osvojil veliko nagrado Lombardije. Mladeniču iz Pečk pri Makolah je to uspelo pred številnimi razgretimi slovenskimi navijači, ki so ob največjem skoku na stezi pripravili fantastično kuliso.

Za Timom je zares fantastična sezona, zmage pa se nalagajo kar ena na drugo. Že četrtič je namreč osvojil popoln izkupiček 50 točk ob koncu tedna, slavil pa je že sedmo veliko nagrado v sezoni in se še bolj približal naslovu svetovnega prvaka v elitnem razredu motokrosa. 

Tokrat je dvakrat odlično startal. V prvi vožnji je dosegel tako imenovani "hole shot" in vodil od starta do cilja. Blizu mu nista mogla priti niti Max Nagl in Clement Desalle. Nemec je na koncu popustil, potem ko je pretil Gajserju, toda mladenič je znova dokazal, da je najboljši, ko je na stezi najtežje. Prikazal se je v izjemni fizični pripravljenosti in strl tekmece. 

Podobna zgodba se je odvijala tudi v drugo, ko je na startu zaostal le za Antoniem Cairolijem. Šestkratni svetovni prvak v mxgp je bil precej boljši v drugi vožnji. Prvo je končal na šestem mestu, medtem ko sta skupaj z Gajserjem nato prikazala motokros za sladokusce. Večkrat sta si bila tudi malce v laseh, nekaj prehitevanje je bilo kar grobih, toda šlo je za res izjemen generacijski dvoboj, ki ga je na koncu dobil letos nesporno najboljši dirkač. 

235-28-gajser vszi
HRC.COM

V skupnem seštevku je zdaj Gajser zelo blizu naslova svetovnega prvaka, saj ima pred drugim Cairolijem že 92 točk prednosti, medtem ko je Romain Febvre, ki v Lombardiji zaradi poškodbe iz Velike Britanije ni dirkal, zaostaja že 124 točk. 

"Druga vožnja je bila kar moja najtežja v karieri do tega trenutka. S Tonyjem sva se priganjala iz kroga v krog in zares sem vesel, da sem ga uspel nekaj krogov pred koncem prehiteti in si zagotoviti zmago," je po sladki zmagi in tesnem dvoboju dejal Tim Gajser. 

Ni se pozabil zahvaliti niti izjemnim navijačem, ki jih je bilo prav gotovo več kot 1000. "Rad bi se zahvalil izjemnim navijačem, ki so pripravili zares izjemno vzdušje. Rad bi se zahvalil vsem tam na hribu," je še dodal Gajser, ki je tako za razliko od prve dirke na italijanskih tleh, tokrat le slavil zmago na "domači" dirki. Kar mu ni uspelo v Trentinu, mu je zato toliko slajše še nekoliko bližje domovini. 


Članki iz rubrike