Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 22.07.2016 14:51:47

Gajser po počitnicah spet na polno

Nikola Miljković
Po poletnem premoru bodo konec tedna spet na delu najboljši motokrosisti na svetu. Svetovno prvenstvo v motokrosu se bo nadaljevalo v Loketu na Češkem, kjer bosta v elitnem razredu MXGP nastopila dva Slovenca, vodilni v skupnem seštevku Tim Gajser ter Jernej Irt.

Klemen Gerčar je vrnitev po poškodbi načrtoval prav na dirki v Loketu, vendar pa je na zadnjih treningih ugotovil, da so posledice poškodbe rame še vedno prehude in bo izpustil še naslednji dve dirki SP. Prav tako bo manjkal Peter Irt, ki še okreva po poškodbi vretenc.

Francoz Romain Febvre, v prvem delu sezone Gajserjev največji tekmec v boju za naslov svetovnega prvaka, pa se bo na Češkem predvidoma vrnil po odsotnosti zaradi poškodbe po padcu na dirki v Veliki Britaniji. Poškodba je Francoza nekoliko oddaljila od sanj in je zdrsnil na tretje mesto.

Gajser je bil na prvih 12 dirkah sezone zelo suveren in bo zadnjo tretjino sezone začel kot vodilni tekmovalec svetovnega prvenstva. V SP ima 532 točk. Italijan Antonio Cairoli je drugi, a že s precejšnjim zaostankom, ima 440 točk. Febvre je tretji s 408 točkami, Nemec Maximilian Nagl jih ima 401. Motokrosisti bodo v zadnjem delu sezone vse bolj pogledovali proti točkovanju v svetovnem prvenstvu, na voljo je še tristo točk, a ima Gajser glede na zelo zanesljive vožnje v tej sezoni že zdaj skorajda neulovljiv naskok.

gajser 10
Brane Ternovšek

Po zadnji dirki v Mantovi se je Gajser z družino odpravil na zaslužen dopust, ki ga je preživel na morju. Kot je povedal Makolčan, se je spočil, si nabral novih moči in je nared za novo dirko. "Priznati moram, da je bil dopust več kot dobrodošel, saj je bilo za mano kar nekaj napornih dirk. Najprej sem užival na morju, nato pa sem prešel v svoj ustaljen ritem in sem se pripravljal na naslednje dirke, ki me še čakajo. Kot vselej se nove dirke zelo veselim. Taktika ostaja enaka, saj ni razloga, da bi karkoli spreminjali, upam na novo zmago," je samozavestno napovedal Gajser in se zahvalil za podporo navijačem: "Loket mi je všeč, prepričan pa sem, da bom imel tudi dobro podporo navijačev. Hvala vsem, ki me podpirajo in ki bodo prišli na Češko."

Tudi vodja njegove ekipe Giacomo Gariboldi dirko pričakuje optimistično: "Nismo navajeni, da imamo med dirkami toliko premora. Toda kljub temu smo trdo delali, pripravljamo se še na zadnjih šest dirk sezone. Tudi Tim je trdo delal, si je pa po Mantovi vzel teden dni premora. Loket mu ustreza, upam, da se bo odrezal tako kot na zadnji dirki v Mantovi."

Priložnost za točke svetovnega prvenstva bo na Češkem iskal še Jernej Irt, ki je na zadnji dirki v Mantovi odpeljal svojo prvo dirko MXGP po poškodbi in na premieri ni osvojil točk, vseeno pa je bil z dirko zadovoljen. Poletni premor je izkoristil predvsem za trening in priprave na prihajajoče tekme, saj mu je poškodba pobrala precej moči. Kot je dejal Irt, mu gre iz dirke v dirko bolje, zato lahko v Loketu realno pričakuje uvrstitev med dobitnike točk.

Prva vožnja kategorije MXGP se bo v nedeljo začela ob 14. uri, druga bo ob 17. uri.

V Loketu bo poleg dirke MXGP potekal še finale evropskega prvenstva za kategoriji EMX 65 in EMX85. Motokrosisti so v tem tekmovanju najprej odpeljali štiri dirke conskega dela, najboljših deset iz vsake cone pa se bo pomerilo še v velikem finalu za naslov evropskega prvaka. Na dirki bo tudi Trboveljčan Maks Mausser, ki se je na dirko uvrstil kot zmagovalec jugozahodne evropske cone.

Značke: mxgp, gajser

Članki iz rubrike