Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.07.2016 17:56:25

Vodil in padel, bil na koncu drugi, toda vseeno zadovoljen

albatrosbran
Tim Gajser se iz Češke vrača dobro razpoložen.

Motokrosisti po poletnem premoru nadaljujejo nastope v svetovnem prvenstvu. Slovenski dirkač Tim Gajser, vodilni v skupnem seštevku elitnega razreda MXGP, je v najmočnejšem razredu v češkem Loketu osvojil drugo mesto in še povečal naskok v SP. Zmagal je Nemec Maximilian Nagl.

Prva vožnja nedeljske dirke se je odvijala še v suhem vremenu. Gajser ni začel povsem v ospredju, a se je s petega mesta po uvodnih metrih zelo hitro prebil naprej. Kot že tolikokrat letos je začel prehitevati tekmece pred seboj. Nepremagljiv je bil le Nagl, ki je odbil vse Gajserjeve napade, proti koncu pa je svojo prednost povečal, ko se je Gajser zadovoljil z zanesljivimi 22 točkami.

V drugi vožnji je dirkačem razmere na progi otežil dež, kar pa Gajserja ni motilo. Začel je bolje kot v prvi vožnji, takoj je povedel in kazalo je, da bo osmič v sezoni stopil na vrh zmagovalnega odra, saj je bil Nagl že nekaj sekund za njim.

A nato je naredil napako in padel. Izgubil je ravno dovolj, da je, ko se je pobral in nadaljeval, Nagl že bil na prvem mestu. Slovenski dirkač je Nemca sicer skušal ujeti, toda ni šlo in zadovoljiti se je moral z drugim mestom.

"Seveda sem malo razočaran, saj sem vodil skoraj vso dirko, potem sem, če se ne motim, samo pet minut pred koncem naredil neumno napako in se znašel na tleh, potem ko sem vozil drugačno linijo kot prej celo dirko. Skušal sem čim hitreje pobrati motor in nadaljevati, kljub temu me je Nagl prehitel. Na koncu sem bil vseeno kar zadovoljen, da sem končal na drugem mestu in povečal prednost v skupnem seštevku," je bil po razpletu nekoliko slabe volje 19-letni vodilni v SP, ki si je pri padcu odrgnil ramo, a poškodba ni hujša.


Gajser je z novimi 44 točkami v SP zdaj že pri 576 točkah in je še povečal naskok v SP. Najbližje je Italijan Antonio Cairoli s 467, tretji pa Nagl s 451. Drugi slovenski udeleženec na dirki na Češkem Jernej Irt je ostal brez točk za SP, v prvi vožnji je bil 26., v drugi pa 25.

Sezona se bo nadaljevala že čez en teden, ko bodo dirkači nastopili v belgijskem Lommelu.

Na Češkem so vozili tudi finalno dirka evropskega prvenstva EMX 85, kamor se je uvrstilo najboljših 40 motokrosistov, ki so se pred tem merili na štirih dirkah conskega dela tekmovanja. Mladi slovenski motokrosist Maks Mausser se je v finale uvrstil kot zmagovalec jugozahodne cone, ki se je izkazala za najmočnejšo, kar se je potrdilo tudi v finalu. Prva tri mesta so namreč zasedli tekmovalci Mausserjeve cone. Evropski prvak je postal avstrijski tekmovalec Rene Hofer. Mausser je bil dvakrat deveti, skupno pa osmi na dirki.

Izidi:
- 1. vožnja: 1. Maximilian Nagl (Nem), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Romain Febvre (Fra) ... 26. Jernej Irt (Slo)
- 2. vožnja: 1. Maximilian Nagl (Nem), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Romain Febvre (Fra), ... 25. Jernej Irt (Slo)
- skupno na dirki: 1. Maximilian Nagl (Nem) 50 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 44 točk, 3. Romain Febvre (Fra) 40 točk ... 25. Jernej Irt (Slo) 0 točk
- SP Skupno v seštevku SP: 1. Tim Gajser (Slo) 576 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 467 točk, 3. Maximilian Nagl (Nem) 541 ... 51. Peter Irt (Slo) 1

Značke: tim-gajser, motokros

Članki iz rubrike