mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 21.10.2016 17:12:25

Žagar v Melbournu v lov na osmerico za 2017

V soboto se bo v avstralskem Melbournu končala letošnja sezona elitnega speedwayskega tekmovanja. Na zadnji dirki sezone serije grand prix bo znan svetovni prvak, za slovenskega udeleženca Mateja Žagarja pa bo najbolj pomembno, da bo letošnjo sezono končal med najboljšo osmerico.

V soboto dopoldne po slovenskem času, začetek bo ob 10. uri, se bo v Melbournu začelo zadnje dejanje sezone 2016. Žagar bo imel na zanj zelo pomembni dirki startno številko 1.

Po ne preveč prepričljivi sezoni je na zadnjih dveh dirkah Žagar eksplodiral in si z dvema četrtima mestoma v Stockholmu in poljskem Torunu pošteno popravil točkovni izkupiček v SP. Pred zadnjo dirko tako z Dancem Nielsom Kristianom Iversnom ter Švedom Antoniom Lindbaeckom na devetem mestu le tri točke zaostaja za tako želenim osmim mestom v SP.

Na tem je pred avstralsko dirko Šved Fredrik Lindgren, Žagar pa bi s prebojem med osem dosegel poglavitni cilj sezone - obstanek med svetovno elito tudi za leto 2017. Prva osmerica v vsaki sezoni si namreč neposredno zagotovi vozovnice tudi za naslednjo.


"Forma je dobra, mislim tudi, da moji motorji delujejo, kot je treba, čeprav moram odkrito priznati, da nad treningom nisem bil najbolj navdušen," je po današnjem treningu dejal Žagar in dodal: "Steza je sicer letos nekoliko slabše pripravljena kot lani in tudi številka ena ni ravno moja najbolj priljubljena, vendar se lahko do jutri še vse spremeni in seveda upam le na najboljše, predvsem pa na preboj med najboljših osem voznikov te sezone."

Žagarja tokrat na dolgi poti prvič spremlja njegova spremljevalka Aleksandra, kar mu po njegovih besedah vsekakor prija, v njegovi družbi pa je tudi njegov dolgoletni angleški prijatelj in sponzor Steve Warner, ki prav tako dobro vpliva na slovenskega voznika.

"S seboj sem vzel najboljše od svoje tehnike ta hip, zato verjamem, da bo moralo delovati tako, kot pričakujem, tako motorji kot sklopke za dobre starte," pa je še tehnično plat povzel edini slovenski predstavnik na tej ravni.

Medtem ko bo Žagar lovil čim več točk za tako želeno končno uvrstitev med osem, pa bo v ospredju pozornosti tudi bitka za naslov svetovnega prvaka. Tega ima praktično že v žepu ameriški veteran Greg Hancock, ki potrebuje le še tri točke, pa bo lahko pozdravil svoje številne navijače že s četrtim naslovom najboljšega na svetu.

Značke: matej-žagar, spidvej

Članki iz rubrike