komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

au
au
3 28.11.2016 11:05:37

Hamilton se ne bo mogel izogniti kazni, ga bo Mercedes odpustil?

Vid Voršič/avtomanija
Zadnja dirka svetovnega prvenstva formule ena v Abu Dabiju še vedno buri duhove.

Na udaru je zmagovalec Lewis Hamilton, ki je na čelu kolone upočasnil, da bi konkurenca ujela in predvsem prehitela njegovega moštvenega kolega, ki je vozil na drugem mestu, Nica Rosberga. Samo na tak način bi Britanec lahko ubranil naslov svetovnega prvaka.

Toda njegov načrt se je izjalovil, s svojim početjem pa je očitno zelo razjezil odgovorne pri Mercedesu. Iz moštva naj bi mu dvakrat ukazali, naj pospeši, a tega ni storil. "Anarhija ne pelje nikamor. To velja tako za moštvo kot za podjetje. Spodkopavanje organizacije v javnosti pomeni, da daješ sebe pred moštvo," je bil besen Mercedesov šef Toto Wolff. Po informacijah, ki prihajajo iz krogov blizu moštva, se Hamilton ne bo mogel izogniti kazni.

"Vse je mogoče, od tega, da bi v naslednji sezoni spremenili pravila in voznikom v ključnih dirkah dali več svobode. Če bi gledali z bolj stroge strani, pa je jasno, da je šlo za nespoštovanje določenih vrednot. Za zdaj še ne vem, kako se bomo odločili. Polovica mene pravi, da je treba spoštovati vrednote, ki jih je postavilo in jih tudi spoštuje 1500 ljudi v mercedesovem moštvu in 300 tisoč zaposlenih pri Daimlerju. Druga polovica pravi, da je bil to edini način, po katerem bi lahko osvojil naslov svetovnega prvaka," je dejal Wolff, in nadaljeval: "Od enega najboljših dirkačev na svetu verjetno ne moreš zahtevati, da se kar tako sprijazni s situacijo."



Nekateri celo pravijo, da bo Hamilton zaradi svojega početja pri Mercedesu, s katerim ga pogodba veže do leta 2018, celo dobil nogo. Ali da ga bo moštvo vsaj suspendiralo in v naslednji sezoni ne bo smel voziti na kateri izmed dirk.

Oglasil se je tudi legendarni Niki Lauda, trikratni svetovni prvak in nekdanji šef Mercedesa. "V mojih časih smo dirkači poskušali z različnimi triki, toda vedno smo spoštovali svoje moštvene kolege."

"Boril sem se. Nikakor nisem želel narediti česa, kar bi škodovalo moštvu, ampak konstruktorski naslov je bil že naš. Šlo je samo za boj med Nicom in mano, toda v ekipi še vedno mislijo, da morajo to komentirati," se je branil Hamilton.

Članki iz rubrike