Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

mu
mu
0 06.01.2017 09:56:34

Na Dakarju v vodstvu Despres in Barreda Bort, Marčič 73.

fb
Francoz Cyril Despres med avtomobilisti in Avstrijec Matthias Walkner med motoristi sta zmagovalca izjemno naporne četrte, višinske etape vzdržljivostnega relija Dakar, ki poteka v Južni Ameriki. Despres je z zmago v četrti etapi, prvo na štirih kolesih tudi prevzel skupno vodstvo na reliju, na katerem ima sicer pet zmag med motoristi.

Dirkač Peugeota je po 416 km na okoli 3500 metrov nadmorske višine in skupno 521 kilometrih dolge etape od argentinskega San Salvadorja do Tupize v Boliviji za slabih 11 minut ugnal prvega zasledovalca, Finca Mikka Hirvonena. Prejšnji vodilni na Dakarju, svetovni prvak v reliju Francoz Sebastien Loeb je imel težave z dirkalnikom, tako da je četrto etapo končal na petem mestu, v skupni razvrstitvi pa je nazadoval na četrto mesto s sedmimi minutami zaostanka za vodilnim Despresom.

Med motoristi je zmagal Avstrijec Matthias Walkner, potem ko se je na 371. kilometru hitrostne preizkušnje poškodoval njegov moštveni kolega pri KTM-ju in lanski zmagovalec Toby Price, padel in si zlomil nogo. To je že drugi odstop enega od favoritov, po tretji etapi je moral tekmovanje zaradi okvare svoje Toyote in posledično velikega zaostanka končati dvakratni zmagovalec med avtomobilisti Katarec Nasser Al Attiyah. Z drugim mestom je skupno vodstvo zadržal Španec Joan Barreda Bort.



Slovenski motorist Simon Marčič (KTM) je v današnji etapi zasedel 70. mesto, za zmagovalcem je zaostal eno uro, 42 minut in 41 sekund. Skupno pa je napredoval na 73. mesto in tako pridobil približno 20 mest.

"Ko se enkrat poleže tista večmesečna napetost, ki je malo pred startom skoraj neznosna, so prve etape dokaj enostavne. Enostavne v primerjavi z vsem, kar sledi. Lažje je, ko še nisi povsem zdelan od utrujenosti in pomanjkanja spanja. Zdaj pa smo na točki, ko bo napetost ponovno naraščala in se stopnjevala do konca. Danes mi je nekdo napisal na Facebook, da se bom boril na koncu, zdaj pa naj dirko peljem po pameti, in to se mi dejansko zdi najboljša taktika, če hočem videti cilj. Osip je bil danes velik, nekaj tekmovalcev pa se je tudi resneje poškodovalo," je po četrti etapi dejal Marčič.

Značke: marčič, dakar, reli

Članki iz rubrike