900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

mu
mu
0 06.01.2017 15:45:14

Mercedes določil datum predstavitve, drugega dirkača še ne

Reuters
Moštvo Mercedes, ki bo v letošnji sezoni formule 1 branilo konstruktorski naslov svetovnega prvaka, bo nov dirkalnik predstavilo 23. februarja, za zdaj pa še ni znano, kdo bo drugi voznik ob podprvaku Britancu Lewisu Hamiltonu.

Mercedes je druga ekipa po Ferrariju, ki je sporočila datum predstavitve novega dirkalnika. Srebrni so za kraj izbrali britansko dirkališče Silverstone, s 23. februarjem pa bodo Nemci za en dan prehiteli Ferrari, ki je dan predstavitve postavil na 24. februar. Mercedes bo po predstavitvi, na kateri bodo nekaj srečnim izbrancem med navijači omogočili ogled iz prve vrste, nov bolid F1 W08 tudi zapeljal na stezo za prve testne kilometre.

A ljubitelje formule 1 verjetno bolj kot nov dirkalnik zanima, kdo bo nov voznik. Svežega upokojenca Nica Rosberga, ki je po naslovu prvaka konec lanske sezone sporočil, da ne bo več nastopal, uradno ni zamenjal še nihče. Po neuradnih podatkih je najbližje novi službi Valtteri Bottas, a morajo pri Mercedesu pred sklenitvijo pogodbe z njim še doseči dogovor z Williamsom, kjer ima Finec za letos še veljavno pogodbo.



V senci Mercedesa in Ferrarija bo verjetno potekala predstavitev tretje ekipe, ki je že določila datum, čeprav bodo pri Force Indii pohiteli in so z 22. februarjem prehiteli oba večja tekmeca. Prizorišče bo prav tako Silverstone.

V precejšnjih težavah pa se je znašla ekipa Manor, kjer so morali v teh dneh razglasiti stečaj. V podjetju, ki upravlja ekipo z 212 zaposlenimi, si sicer prizadevajo, da bi našli finančno rešitev, a do začetka nove sezone je le še 79 dni in morda v Melbournu na startu ne bo več naslednice nekdanje Marussie. Usoda ekipe je odvisna tudi od dogovorov z upniki.

Značke: mercedes, formula-ena

Članki iz rubrike