reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

mu
mu
0 11.01.2017 09:04:12

Loeb prevzel vodstvo na reliju Dakar

Hudo deževje in poplavljanje reke sta pomenila še en popravek predvidene trase vzdržljivostnega relija Dakar med Uyunijem in Salto. Na koncu so dirkači osmo etapo na meji med Bolivijo in Argentino prevozili v dveh delih. Z zmago je Francoz Sebastien Loeb prevzel skupno vodstvo na Dakarju. Med motoristi v vodstvu ostaja Britanec Sam Sunderland.

Zjutraj ob začetku etape v Uyuniju je bil skupno vodilni še Francoz Stephane Peterhansel, 12-kratni zmagovalec Dakarja, ki pa se je moral po 110 kilometrih zaustaviti za nekaj minut, kar je pomenilo, da ga je rojak Sebastien Loeb prehitel že pred prvo kontrolo.


To je Loebova tretja etapna zmaga vse od starta v Asuncionu, čeprav je imel med etapo težave s predrto pnevmatiko. Do danes vodilni Peterhansel je etapo v Salti končal s 3:35 minute zaostanka za Loebom, kar je pomenilo, da je zapravil tudi skupno vodstvo. Tretje mesto v etapi je osvojil še en francoski dirkač Cyril Despres.

Med motoristi je Španec Joan Barreda postal prvi, ki je dobil dve etapi letos; pred Avstrijcem Matthiasom Walknerjem si je nabral 3:51 minute prednosti. V skupnem vodstvu ostaja Britanec Sam Sunderland. Edini slovenski dirkač Simon Marčič je v konkurenci motoristov na cilj prišel kot 69., skupno pa je na 65. mestu.

Značke: dakar, peterhansel

Članki iz rubrike