Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 13.01.2017 14:05:46

Gerčar se po poškodbi vrača v tekmovalni šport

Klemen Gerčar
psno
Minula sezona v svetovnem motokrosističnem prvenstvu MXGP se za Klemna Gerčarja ni končala po željah in pričakovanjih. Čeprav cilji v minuli sezoni zaradi poškodbe niso bili izpolnjeni, pa je Gerčar trdno odločen, kot tudi ostali člani ekipe, da zamujeno nadoknadijo.

Huda poškodba rame je bila razlog za predčasno slovo od svetovne karavane, toda bila je dober opomnik, da je v prihodnje potrebno vložiti še več dela v ekipo 62Motosport kot tudi samo pripravo. Takoj po sanirani poškodbi je Gerčar lanskega oktobra začel s pripravami na novo sezono 2017 MXGP. Intenzivni treningi pod taktirko kondicijskega trenerja Francija Jakliča so že obrodili prve sadove, saj so meritve pokazale, da je njegova telesna priprava boljša, kot je bila v sezoni 2013, ko je postal svetovni prvak v razredu MX3.

"S pripravami sem zadovoljen, zavedam se, da je pot do prve tekme še dolga, vendar na njo gledam z optimizmom," razkriva Gerčar, ki kakovost in količino treningov le še stopnjuje. Ravno zato se je vodilni dirkač ekipe 62Motosport odpravil v tujino, do konca januarja pa se bo mudil na Sardiniji, kjer bo opravil zadnji del priprav na svojo tretjo sezono med elito. Poleg treninga na kolesu bo pomemben del tudi vožnja motokrosa in tamkajšnje številne različne motokros steze so idealne za dobro in kakovostno pripravo.


"Na Sardinijo sem se odpravil na priprave, kot vsako leto. Za razliko od prejšnjih let, sem predvsem osredotočen na treninge. Dirke se zame začnejo šele aprila, zato je do takrat še dovolj časa za primerjavo s konkurenti. Poizkušam pa se naučiti čim več od najboljših, kot sta denimo Cairoli, Fevbre, sploh ko se z njima srečam na kakšnem od treningov," je dejal.

V novi tekmovalni sezoni ne bomo videli le prerojenega in bolj sproščenega Klemna Gerčarja, ampak tudi novo ekipo 62Motosport. Edino povsem slovensko moštvo v svetovnem motokrosističnem prvenstvu je doživelo celovito spremembo. Vodja moštva je postal Tomaž Kotar, ki bo tako izdatno razbremenil 26-letnega Lukovčana. Ta je zadnji dve leti breme dobrih rezultatov na svetovnih tekmovanjih, kot tudi vseh ostalih organizacijskih in logističnih stvari znotraj moštva, nosil na svojih ramenih. "V preteklih dveh sezonah sem ekipo predvsem vodil sam in hkrati še tekmoval. Letos se je to spremenilo, na bolje. Zdaj lahko samo treniram, vse ostale stvari sem prepustil Tomažu Kotarju, saj je to edina mogoča pot do uspeha!" še poudarja Gerčar.

Cilj v sezoni 2017 MXGP je vsekakor izboljšati minule dosežke, prve pripravljalne dirke na Sardiniji pa bodo že deloma nakazale, kakšen je Gerčarjev domet v zelo zahtevni konkurenci. "O ciljih kot vedno ne želim govoriti, vendar sem prepričan, da bo čas pokazal svoje, glede na minulo sezone bo zagotovo le bolje," je sklenil 26-letni svetovni prvak MX3.

Značke: gerčar, motokros

Članki iz rubrike