Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rp
rp
0 14.01.2017 20:22:12

Zmagovalec Dakarja: Ni manjkalo veliko, pa bi Slovenca celo ubil!

Stephan Peterhansel
Reuters
Stephane Peterhansel je spregovoril tudi o četrtkovem trku z našim edinim predstavnikom Simonom Marčičem.

Zmagovalec lanskega Dakarskega relija je z Marčičem po zmedi z navigacijo trčil kmalu po začetku četrtkove preizkušnje. Francoz je sprva zaradi izgubljenega časa sicer ostal brez vodstva na reliju, a to zanj ni bilo pomembno, saj se je zavedal, da bi jo lahko Marčič odnesel precej slabše.

"Oba sva bila izgubljena," je pojasnil Peterhansel (njegovo izjavo povzema spletna stran Svet hitrosti). "Pravzaprav smo se tam izgubili vsi, zato sem vozil počasi, kakih 60 kilometrov na uro. Nisem ga videl zaradi grmovja, k sreči pa tudi on ni vozil hitro. Ko me je videl, je močni zavrl in padel pred mene, jaz pa se mu nisem uspel izogniti. Trk sicer ni bil močan, a ko sem ustavil, je že ležal pod avtom. Moj sovoznik Jean-Paul je takoj preveril stanje, zapeljal sem vzvratno, z Marčičem pa ni bilo hujšega. Zadel sem ga v nogo, v nesreči pa se ni udaril v glavo. Takoj je povedal, da ima poškodovano nogo, zato sva z njim počakala kakih 15 minut do prihoda helikopterja."

Kot je dejal poznejši zmagovalec relija, je bilo zelo težko najti pravo pot v rečnem koritu. "To ni kritika na račun organizatorjev, saj so le želeli pripraviti težko preizkušnjo. Po nesreči z Marčičem sem srečal še vsaj 20 dirkačev na motorjih, ki so mi pripeljali nasproti. Le težko sem ostal osredotočen, vendar zdaj lahko rečem, da je k sreči šlo 'le' za zlomljeno nogo. Če bi ga zadel v glavo, bi ga morda celo ubil," je bil šokiran Peterhansel.

Zaradi športne poteze pa so se organizatorji, kot je to v navadi na reliju Dakar, odločili Peterhanslu, ki je preizkušnjo končal skoraj sedem minut za Sebastienom Loebom, najbližjim tekmecem za zmago, povrniti izgubljenih 14 minut, tako da je vendarle obdržal vodstvo na reliju.

Peterhansel se je Simonu tudi javno opravičil za nesrečo in mu zaželel hitro okrevanje.

Članki iz rubrike