stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 16.01.2017 08:00:53

Merecedes že ta teden z drugim voznikom?

Reuters
Vprašanje o drugem vozniku prvakov formule 1 še vedno nima odgovora. Pri Mercedesu še niso uradno sporočili, kdo bo nasledil upokojenega prvaka Nica Rosberga.

Neuradno je najresnejši kandidat sedanji Williamsov voznik Valtteri Bottas. Njegovo skorajšnjo selitev je v nedeljo posredno potrdila tudi izvršna direktorica ekipe Claire Williams.

Mercedes je že vse od konca lanske sezone brez prvega voznika. Nemec Nico Rosberg je namreč nekaj dni po osvojenem naslovu prvaka sporočil, da končuje kariero, vse od takrat pri Mercedesu iščejo ustrezno zamenjavo.

Najbližje novi službi je Valtteri Bottas, a morajo pri nemški ekipi pred sklenitvijo pogodbe z njim še doseči dogovor z Williamsom, kjer ima Finec za letos še veljavno pogodbo.



Kot kaže, so ta pogajanja zdaj tik pred koncem. Kot je v nedeljo sporočila izvršna direktorica ekipe Claire Williams, bodo kmalu sporočili, kakšen je status finskega dirkača. Priznala je, da so pogajanja z Mercedesom potekala dlje časa, kot so vsi pričakovali, a je rešitev zdaj blizu.

"To nas vse zelo muči in verjamem, da bi tudi vi vsi radi zvedeli. Mislim, da si tudi Valtteri zasluži priložnosti, vendar moramo pri Williamsu poskrbeti za rešitev, ki bo najboljša za ekipo," je dejala v pogovoru za televizijo Sky.

Dodala je, da bo verjetno vse jasno že ta teden ali najpozneje v začetku naslednjega. "Nihče si ne želi imeti v ekipi dirkača, ki je z mislimi pri drugem moštvu. Tudi do Valtterija bi bilo nepošteno, če bi mu v tem obdobju kariere zapirali vrata," je skorajšnjo rešitev nakazala direktorica Williamsa.

Članki iz rubrike