favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
2 20.01.2017 08:29:21

Drama v Alpah: Novozelandec v skale, infarkt gledalca (video)

V okolici monaške kneževine se je v četrtek zvečer začela nova sezona svetovnega prvenstva v reliju.

Zaznamovala sta jo predvsem nesreča Novozelandca Haydna Paddona in gledalec v bolnišnici, prvi vodilni na dirki pa je Belgijec Thierry Neuville.

Nova sezona svetovnega prvenstva v reliju se ni začela tako, kot so si želeli prireditelji tekmovanja. Že v prvi hitrostni preizkušnji uvodnega dne relija Monte Carlo je namreč v četrtek zvečer Novozelandec Paddon doživel nesrečo, po kateri so dirko prekinili, na srečo pa je dirkač ostal nepoškodovan, prav tako njegov sovoznik John Kennard.

Slabše jo je odnesel eden od gledalcev. Kot so sporočili organizatorji, je španski navijač srednjih let ob nesreči Novozelandca doživel srčni infarkt, zato so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, a je tam preminil. Španec naj bi v območju, kjer to ni dovoljeno, fotografiral dirko.



Paddon (Hyundai) je na enem od zavojev zapeljal na led, dirkalnik je odneslo s ceste v skale ob njej, nato pa se je prevrnil in obrnjen na bok ostal na cestišču. Dirko so morali tako prekiniti, ko je Paddon izvedel, da je gledalec umrl, pa je odstopil z relija. "Globoko sem pretresen zaradi nesreče, moje misli so z družino in prijatelji preminulega," je dejal Novozelandec.

S precejšnjo zamudo so nato izpeljali drugo predvideno hitrostno preizkušnjo. Dobil jo je Belgijec Neuville v drugem Hyundaiju, svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier, ki letos vozi za ekipo M Sport Ford, je bil drugi s sedmimi sekundami zaostanka, tretji pa Finec Juho Hanninen (Toyota) s 15 sekundami zaostanka.

Reli se bo nadaljeval danes, ko je predvidenih šest hitrostnih preizkušenj.

Članki iz rubrike