Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

mu
mu
0 20.01.2017 12:19:26

Na reliju Monte Carlo umrl gledalec, udeležen v nesreči Paddona

Uvod svetovnega prvenstva v reliju je v Monte Carlu zaznamovala huda nesreča novozelandskega dirkača Haydna Paddona, zaradi katere je pozneje v bolnišnici umrl gledalec, ki je bil udeležen v njej. Prireditelji relija so sporočili, da preiskujejo tragični dogodek, ekipa Hyundai pa je z dirke umaknila Paddonov dirkalnik.

Nesreča se je zgodila že v prvi hitrostni preizkušnji uvodnega dne relija Monte Carlo. V četrtek zvečer je Novozelandec Hayden Paddon doživel nesrečo, v kateri je sam sicer ostal nepoškodovan, prav tako njegov sovoznik.

A v nesreči, Paddon je na enem od zavojev zapeljal na led, dirkalnik je odneslo s ceste v skale ob njej, nato pa se je prevrnil in obrnjen na bok ostal na cestišču, je bil udeležen tudi eden od gledalcev ob progi, ki ga je zadel dirkalnik. Prireditelji so sprva sporočili, da je ob nesreči doživel infarkt, s helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa mu niso mogli pomagati.


Po smrti gledalca so se v vodstvu tekmovanja odzvali s sporočilom za javnost, v katerem so izrazili sožalje družini umrlega ter napovedali popolno sodelovanje pri preiskavi dogodka.

V ekipi Hyundai so prav tako pretreseni in so izrazili sožalje, obenem pa v znak spoštovanja z dirke umaknili Paddonov dirkalnik. Novozelandec bi sicer v drugačnih okoliščinah kljub odstopu v prvi etapi lahko nadaljeval reli v preostalih dneh tekmovanja.

Po nesreči se je odzval tudi novozelandski voznik. "Zelo sem pretresen po nesreči, ki se je zgodila. Moje misli so pri gledalcu in njegovih najbližjih. Težko je reči kaj več v teh trenutkih, vsi smo v šoku. To je žalosten dan za nas vse in naš šport," je sporočil Paddon.

Značke: paddon, reli

Članki iz rubrike