Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rp
rp
0 31.01.2017 10:17:27

Rossi kljub močnemu glavobolu zadovoljen z novo yamaho

Reuters
Valentino Rossi je bil s prvo različico letošnje yamahe na lanskih testiranjih precej razočaran.

Kot piše spletni portal Svet hitrosti, je japonsko moštvo od tedaj pridno delalo in devetkratnemu svetovnemu prvaku za prvi dan uradnih testiranj pripravilo precej boljši motor.

"Prvič sem vozil tak motocikel, kot ga bom imel na letošnjih dirkah," je povedal Italijan, ki je s testiranji začel nekoliko kasneje, saj ga je zjutraj močna bolela glava: "K sreči je motor precej boljši, kot je bil. Inženirji so naredili velik korak naprej na področju motorne elektronike in pogonski agregat je boljši, kot je bil tisti prototipni, ki smo ga preizkusili novembra. Precej bolje pospešuje."

Maverick Vinales ima za sabo dve sezoni izkušenj v prvenstvu moto GP, v lanski sezoni pa je še kot dirkač Suzukija prišel tudi do svoje prve zmage. Na prvem testu za letošnjo sezono je bil z yamaho najhitrejši dirkač, pokazal pa je tudi dober ritem. Sam verjame, da se je pri Suzukiju naučil dovolj, da se lahko bori za naslov prvaka pri Yamahi.

"To bo moje tretje leto v prvenstvu moto GP. Mislim, da sem se naučil dovolj in vem, kako potekajo dirke. Vem, da bom potreboval izkušnje z yamahinim motociklom, toda mislim, da bomo lahko že od prve dirke razmišljali o boju za naslov. Če bi začeli o tem razmišljati na sredini sezone, je lahko že prepozno," je optimist Španec.

Članki iz rubrike