Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

až
0 22.02.2017 17:19:50

Gajser o Prevcu: Ko se to zgodi Petru, veš, da smo vsi le ljudje

Tit Košir
Zvezdnik svetovnega motokrosa Tim Gajser bo v soboto začel misijo: ubranitev naslova. Pred nekaj dnevi je odpotoval v Katar, kjer ga čaka prva preizkušnja.

Še prej pa se je seveda pomudil s predstavniki medijev in razkril tudi nekaj zanimivosti glede Petra Prevca, kaj mu je obljubil Marc Marquez in še kaj. Kot navijač Petra Prevca in spremljevalec smučarskih skokov je seveda podal nekaj misli o tem, kaj se z lani najboljšim skakalcem dogaja v letošnji sezoni.

prevc tk 1
Tit Košir

"Seveda te je strah neuspehov, kar je normalno, saj smo samo ljudje. Ko vidiš, da se to res dogaja, kot na primer s Petrom, še toliko bolj. Videl sem sicer, da mu gre zdaj bolje in da je ujel pravi ritem," je povedal predstavnikom sedme sile in podal še neke vrste nasvet, ki se ga drži tudi sam, da ga ne ponese. 

"Preprosto potrebuješ odklop, kot je storil tudi on. Ne smeš se obremenjevati sam s sabo. Vendar je to težko. Govoriti je eno, misli pa se kar same prikradejo v glavo. Bom čisto iskreno povedal … Potem pa pridete še vi novinarji, ko kaj takega napišete (smeh). Prebereš, te morda prizadene, a moraš znati odmisliti. To je najpomembneje."

nrc gajser
hondaproracing

Tudi sam zdaj spada med zvezdnike svoje panoge, zato je jasno, da je vajen najvišjih mest, a si ne beli glave, da je to vedno mogoče. "Ni lahko, to vam povem kot športnik. Ko si enkrat vajen zmagovati, se težko zadovoljiš s čim manj. Sam sem na to kar pripravljen, poskušam dojemati, da bo sezona dolga, konkurenca pa močna. Tudi drugo, tretje, četrto in peto mesto prinašajo dobre točke, v tem razredu pa moraš biti tudi konstanten, četudi želiš na vsaki tekmi zmagati."

Za konec je še pristavil, da sta s svetovnim prvakom iz serije MotoGP Marcom Marquezom nenehno v kontaktu. "Že dve leti se dogovarjava, da morava iti skupaj vozit, pa nikoli ni časa. Mogoče v prihodnosti, še vedno pa imam v dobrem tudi nagrado. Moral bi jo dobiti že v Valencii na zadnji dirki motoGP lani, ampak sem nato raje odšel na dobrodelno prireditev, tako da me bo moral še peljati po stezi s svojo hondo."

gajser marquez

Članki iz rubrike