favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 24.02.2017 20:34:00

Gajser novo sezono začel z najboljšim dosežkom kvalifikacij

Nikola Miljković
Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je novo sezono 2017 začel v slogu stare. Branilec naslova v elitnem razredu MXGP je dobil današnje kvalifikacije pred sobotno uvodno dirko sezone v Katarju.

Gajser je lani na prizorišču v Losailu kot novinec v razredu presenetil vse tekmece in zmagal na svoji prvi dirki v najmočnejši kategoriji. Pozneje je potrdil, da ta zmaga ni bila naključna, ob koncu sezone pa pospravil naslov prvaka.

Zdaj je najboljši Hondin dirkač še enkrat pokazal, da tudi v sezoni 2017 misli zelo resno. Čeprav je pred dnevi, preden se je odpravil v Katar, še previdno razmišljal o tem, da je osvojeno težje braniti kot doseči, je že v prvem poskusu spet premagal vse tekmece.



Gajserju, ki je dosegel kvalifikacijski čas 25:05,634, se je najbolj približal italijanski veteran Antonio Cairoli (KTM) s časom 25:06,251 tretji pa je bil Francoz Gautier Paulin (Husqvarna, 25:21,543). Kvalifikacije so v ospredju končali še Gajserjev ekipni sotekmovalec Rus Jevgenij Bobrišev, Belgijec Jeremy Van Horebeek (Yamaha), Švicar Arnaud Tonus (Yamaha) in Francoz Romain Febvre (Yamaha).

Nova sezona se bo za dirkače v elitnem razredu MXGP začela v soboto ob 16. uri po slovenskem času, druga vožnja nočne preizkušnje v Katarju bo na sporedu ob 19. uri.

Značke: tim-gajser, motokros

Članki iz rubrike