Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.03.2017 11:35:24

Dakar 2018 v Peruju, Boliviji in Argentini

Profimedia
Prireditelji vzdržljivostnega relija Dakar so danes sporočili, da se bo jubilejna, 40. izvedba dirkaške preizkušnje začela 4. januarja 2018 v Peruju, državi, ki je reli Dakar ni obiskal vse od leta 2013. Nato se bo dirka nadaljevala v Boliviji in se končala v Argentini.

"Deseta izvedba Dakarja na južnoameriški tleh se bo začela 4. januarja v Limi in končala 20. januarja v Cordobi," je na novinarski konferenci v Parizu sporočil direktor preizkušnje Etienne Lavigne.

Letošnjo izvedbo relija, ki so jo zaznamovali številne nesreče, poškodbe in odstopi, sta dobila med avtomobilisti Francoz Stephane Peterhansel, kar je bila zanj že sedma zmaga za volanom avtomobila na Dakarju, šest jih ima tudi kot motorist. Med motoristi je Dakar osvojil Britanec Sam Sunderland.



Za edinega Slovenca na reliju Simona Marčiča se je Dakar končal nesrečno. V tretjem poskusu na eni najtežjih vzdržjivostnih preizkušenj na svetu je še drugič ostal brez cilja, spet pa je končal v bolnišnici, potem ko jo je grdo skupil v trčenju s poznejšim zmagovalcem Dakarja Peterhanslom. Marčič je utrpel odprt zlom golenice in mečnice.

Slovenski dirkač seveda ni bil edini, ki preizkušnje ni končal na predviden način v cilju. Odstopov in poškodb je bilo veliko, trpela je tudi tehnika, prirediteljem pa je nagajala tudi narava: vseh 9000 predvidenih kilometrov niso izpeljali, močno deževje v Boliviji je povzročilo odpovedi šeste in devete etape, še nekaj drugih pa so morali zaradi slabih in nevarnih razmer skrajšati.

Značke: reli, sta

Članki iz rubrike