cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 26.04.2024 11:14:11

Bo Ferrari zgradil super ekipo?! Po Hamiltonu naj bi ekipo okrepil eden najboljših v formuli 1!

Profimedia
Konstruktor Adrian Newey, ki v svetu formule 1 velja za najboljšega oblikovalca dirkalnikov, bo zapustil moštvo Red Bull, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V moštvu je sicer od leta 2005 in je razvil dirkalnike, s katerimi je avstrijska ekipa osvojila 13 svetovnih naslovov prvaka med dirkači in konstruktorji.

Kot poroča AFP, ki se sklicuje na britanske medije, predvsem BBC, je med razlogi za konec sodelovanja tudi afera vodje moštva Christiana Hornerja. Ta je bil osumljen spolnega nadlegovanja ene od sodelavk v moštvu, a ga je matično podjetje po interni preiskavi spoznalo za nedolžnega.

A čeprav je uradno zdaj v moštvu vse v redu, so zaradi tega nastala trenja med zaposlenimi, posledica pa naj bi bil tudi odhod Neweyja. BBC se je skliceval na zanesljive vire, ki so potrdili bodočo selitev. V moštvu sicer, kot še dodaja AFP, informacije o Neweyju niso potrdili. "Adrian ima pogodbo vsaj do leta 2025 in nič ne vemo o tem, da bi menjal ekipo," so sporočili iz Red Bulla.



Svetovni prvak Max Verstappen je v prejšnji sezoni močno prevladoval z Red Bullovim dirkalnikom, saj je dobil kar 19 od 22 dirk, ekipa pa je v celotni sezoni ostala brez zmage na samo eni preizkušnji. V aktualni sezoni pa je Red Bull dobil štiri od petih dirk.

V dolgi in uspešni karieri je sicer Newey sodeloval tudi z drugimi ekipami, med drugim z Williamsom in McLarnom. Po poročanju BBC pa naj bi bila njegova naslednja delovna postaja Ferrari. V primeru selitve k Ferrariju bo tam združil moči s sedemkratnim svetovnim prvakom Lewisom Hamiltonom, ki se tja seli po koncu te sezone.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike