Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.11.2015 17:14:59

Rusi se na odločitev IAAF ne bodo pritožili

Reuters
Ruska atletska zveza je brez ugovorov sprejela kazen mednarodne zveze, ki jih je zaradi sistematičnega dopinga izključila z vseh tekmovanj, in se na odločitev ne bo pritožila, so sporočili z Mednarodne atletske zveze (IAAF).

"Z ruske zveze smo dobili pismo, v katerem so zapisali, da sprejemajo kazen in da ne bodo izkoristili pravice zaslišanja. V njem so tudi obljubili sodelovanje pri vzpostavljanju reform in boju proti dopingu," so predstavniki IAAF sporočili iz Monaca, kjer poteka sestanek vodilnih organov zveze in kjer so že oblikovali skupino petih mož, ki bodo preučili reforme ruske zveze in jih po potrebi dopolnili.


Novico je potrdil tudi začasni predsednik ruske zveze Vadim Zeličenok, ki je dejal, da se ne odločitev ne bodo pritožili, ker obstaja možnost, da bi dobili še strožjo kazen od obstoječe. "Moramo začeti delati, moramo začeti popravljati položaj, s pritožbo bi le podaljšali agonijo," je dejal Zelinčenok.

Ruski reprezentanti tako ne bodo nastopili na svetovnem dvoranskem prvenstvu marca v Portlandu, še vedno pa upajo, da bodo do olimpijskih iger v Riu popravili zadeve, tako da bi jim dovolili nastop.

Značke: iaaf, atletika, doping

Članki iz rubrike