sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 10.03.2016 11:52:50

Ruskim atletom ne kaže dobro

Reuters
Ruski atleti so vse bolj oddaljeni od nastopa na letošnjih olimpijskih igrah v Riu, saj svet Mednarodne atletske zveze, ki te dni razpravlja o njih, ni naklonjen umaknitvi suspenza.

Iaaf je ruske atlete suspendiral novembra. Vzrok je bilo poročilo Mednarodne protidopinške agencije, ki je razkrilo množično zlorabo prepovedanih poživil in podporo države pri tem. Svet Iaaf bo začel sestankovati danes, mnogi pa verjamejo, da kazni Rusiji ne bo umaknil.

Dick Pound, soavtor Wadinega poročila, je prepričan, da ruska zveza ni storila dovolj, da bi dobila dovoljenje za nastop v Braziliji. "Rusi zgleda verjamejo, da bo kontroverznost izginila sama od sebe in vprašanj o njihovi udeležbi v Riu ne bo več," meni Pound in dodaja: "Tu je zanje ovira in če dve organizaciji - Iaaf in Wada - nista zadovoljni, potem je moje mnenje, da ne bodo videli Ria."



V imenu sveta Iaaf bo javnost v petek nagovoril Sebastian Coe, prvi mož krovne atletske zveze, in takrat verjetno razkril, ali bodo ruski atleti tekmovali na letošnjih OI.

Številni so prepričani tudi, da bo svet govoril tudi o kenijskih atletih, ki so prav tako sredi dopinške afere. V zadnjih treh letih so v teh vzhodni afriški državi ujeli 40 atletov, ki so se posluževali prepovedanih poživil. Prvi mož Wade Craig Reedie je Keniji dal rok do 5. aprila, v tem času mora dokazati svoj boj proti dopingu, sicer bodo brez OI ostali tudi kenijski atleti. "Povsem se zavedajo, kaj morajo storiti. Odgovoriti nam morajo do 5. aprila. Enostavno morajo. Če ne bodo, potem bomo zadevo dali naprej," sporoča Reedie.

Članki iz rubrike