petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 06.05.2016 12:30:02

3.000 nasmehov za boljši jutri

Še dva dni nas loči od tretje izvedbe globalnega teka Wings for Life World Run.

V nedeljo, 8. maja, ob 13.uri, bo ves svet že tretje leto zapored hkrati tekel za tiste, ki tega ne morejo. Na tisoče tekačev na 34 lokacijah na 6 kontinentih bo bežalo pred premikajočo se ciljno črto v obliki zasledovalnega vozila. Zadnji moški in ženska, ki bosta še tekla kjer koli na svetu, bosta postala globalna prvaka. Vse startnine in donacije bodo v celoti namenjene fundaciji Wings for Life, ki financira vrhunske raziskovalne projekte po vsem svetu z namenom, da najde zdravilo za poškodbe hrbtenjače.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je že drugo leto zapored častni pokrovitelj teka Wings for Life World Run v Sloveniji, ki se bo teka tudi udeležil.

Tek v Ljubljani je letos razprodan in 3.000 tekačev bo v nedeljo startalo na Kongresnem trgu ob 13.00. Pol ure zatem bo na traso zapeljal Renault Kadjar, zasledovalno vozilo, katerega volan bo že tretjič zapored držal štirikratni državni prvak v reliju Aleks Humar.

Prenos v živo bo moč spremljati na Kongresnem trgu, na wingsforlifeworldrun.com, redbull.tv, YouTube ter na Planet TV in planet.si.

Največja ekipa na letošnjem teku je Team Passion4life Renault Slovenija, ki šteje 230 članov in je na 9. mestu svetovne lestvice ekip. Za vsak pretečen kilometer vsakega člana ekipe bo Renault Slovenija, partner teka v Ljubljani, fundaciji Wings for Life doniral 1 euro. V ekipi med drugim tečejo: pevka Nina Pušlar, deskar na snegu Tim-Kevin Ravnjak, alpinist Davo Krničar, baletna solistka Ana Klašnja, paraolimpijec Janez Hudej. Njihov moto je: strast poganja pogumne!

UR_Wings For Life World Run 2015_0009

Lokalni partner teka, zavarovalnica Adriatic Slovenica - AS na teku sodeluje s svojo 51-člansko ekipo, ki so jo poimenovali Team AS. Tečejo z in za svojo sodelavko Tanjo Cerkvenik, nekdanjo uspešno paraolimpijko, danes pa slovensko ambasadorko teka WFLWR. Na samem dogodku pa bosta na voljo za nasvete tudi zdravnika specialista iz Centra Zdravje AS.

Ambasadorji teka so nekdanja paraolimpijka Tanje Cerkvenik, nekdanja paraolimpijka Mateja Pintar, nekdanji paraolimpijec Gal Jakič, večkratni zmagovalec dvojnega maratona Matej Markovič, državni rekorder v maratonu Roman Kejžar in študent multimedijev in državni prvak v hrbtnem plavanju Nino Batagelj.

Potek dogajanja

8.00-10.00 Prevzem startnih številk v šotoru na Trgu republike 
11.30 Odprtje startnega prostora na Kongresnem trgu, razporeditev po conah 
12.30 Ogrevanje za tekače – Team Passion4life Renault Slovenija 
13.00 Pričetek teka 

Značke: red-bull, wings

Članki iz rubrike