komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 15.08.2016 19:58:12

Kar nekaj favoritov zgrešilo finale

Reuters
Dvakratna dobitnica zlate olimpijske medalje Veronica Campbell-Brown v teku na 200 metrov se na olimpijskih igrah v Riu ni uspela uvrstiti v finale.

Razočaran je danes z olimpijskega stadiona odšel tudi Kenijec Nicholas Bett, ki je lani v Pekingu nepričakovano osvojil naslov svetovnega prvaka v teku na 400 metrov z ovirami.

Jamajška tekačica Campbell-Brownova je zmagala v teku na 200 metrov na olimpijskih igrah leta 2004 v Atenah in leta 2008 v Pekingu, danes pa je bila v svoji skupini šele tretja, skupno pa s časom 22,97 sekunde dosegla zgolj 27. najhitrejši čas.

"Je, kar je. Sprijazniti se moram s porazom in se premakniti k naslednjemu izzivu. To sezono sem imela vzpone in padce, to je žal eden do slednjih," je dejala razočarana 34-letnica, ki je med pripravami na olimpijske igre v Riu vztrajala, da se še ne namerava upokojiti.



Najhitrejša v predtekmovanjih v teku na 200 metrov je bila Marie-Josee Ta Lou iz Slonokoščene obale s časom 22,31 sekunde.

Šestindvajsetletnemu Bettu se ni uspelo uvrstiti v finale teka na 400 metrov z ovirami, ker je trčil v zadnjo oviro in je bil pozneje diskvalificiran. Prav tako v torkovem finalu ne bo nastopil dobitnik srebrne medalje z olimpijskih iger leta 2012 v Londonu Michael Tinsley iz ZDA, ki je v svoji skupini dosegel šele peti čas.

Najhitrejši čas v tej disciplini je dosegel Jamajčan Annsert Whyte, in sicer 48,37 sekunde.

Članki iz rubrike