Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 20.08.2016 08:05:54

Tina Šutej: Malo je grenkega priokusa

Reuters
Sedemindvajsetletna Ljubljančanka Tina Šutej, ki se je kot edina slovenska atletinja prebila v finale OI, je v skoku s palico zasedla 11. mesto (4,50 m).

Od slovenskih atletov bo nastopil le še Anton Kosmač v maratonu v nedeljo, kar bo to tudi edini slovenski nastop zadnji dan iger.

Šutejeva je danes 4,35 m preskočila v prvem poskusu in tako po štirih kvalifikacijskih skokih uspešno nadaljevala tekmovanje na svojih drugih OI. Na 4,50 m je bila uspešna v drugem skoku in nadaljevala na 4,60 m. Na tej višini, ki bi bila njen najboljši dosežek sezone, je bila trikrat neuspešna. Posebej blizu je bila v zadnjem poskusu.

"Malo je grenkega priokusa, želela sem si vsaj 460 cm. A na koncu skoka delam tehnično napako in zato nisem preskočila te višine. To je napaka, ki zanesljivo pomeni 10 ali 15 cm. Enostavno se ne odrinem od palice in telo nekako odplava stran. Sicer pa sem bila dobro pripravljena, počutila sem se dobro, ogrevanje je bilo v redu. Bilo je nekaj pritiska, a po prvem uspešnem skoku je bilo veliko lažje," je o nastopu povedala tekmovalka ljubljanskega Massa, danes edina aktivna Slovenka na olimpijskih tekmovališčih.

Državna rekorderka je bila razočarana predvsem s preskočeno višino. "Z izidom res nisem najbolj zadovoljna, a to je moj prvi veliki finale in mislim, da je pred mano še svetla prihodnost. Zdaj začenjam graditi vse skupaj za Tokio. Nisem še najstarejša in pred sabo imam vsaj še ene igre. Motivacija je velika, cilji so visoki in nisem še rekla zadnje besede," še pravi tekmovalka in dodaja, da bi V Tokiu rada ne le nastopala v finalu, ampak krojila vrh, za kar pa bo morala skakati vsaj 4,80 ali pa celo 4,90 m.



V finale se je uvrstila z 4,55 metra, kar je bilo sicer pet centimetrov manj od norme, vendar je vse višine zmogla v prvih poskusih, kar je zadostovalo za nastop med elitno skupino skakalk s palico, ki so si razdelile zmagovalni oder.

Kot pravi, je v celoti gledano vendarle nastopila uspešno. "Zadovoljna sem lahko s prvim olimpijskim finalom. Številni so dvomili, da sploh lahko pridem sem, nastopila pa sem v finalu med 12 najboljšimi na svetu in mislim, da je to vseeno velik uspeh," je po zadnjem slovenskem nastopu na olimpijskem stadionu še dejala tekmovalka, ki je v letošnji sezoni največ skočila 4,55 m,njen rekord na prostem znaša 4,61 m, v dvorani pa še 10 cm več.

Šutejeva je bila letos že finalistka EP v Amsterdamu, na prejšnjih OI v Londonu 2012 pa je osvojila 19. mesto. Njena najboljša uvrstitev na velikih članskih tekmovanjih je deseto mesto. Tega je dosegla nekajkrat, tudi na dvoranskem svetovnem prvenstvu 2014 na Poljskem, z desetim izidom je lani izpadla v kvalifikacijah na dvoranskem EP v Pragi.

Predlani je bila na EP na prostem v Zürichu v finalu prav tako deseta, to uvrstitev pa je na EP zabeležila tudi štiri leta prej v Barceloni. Ljubljančanka, ki je bila leta 2009 peta na EP do 23 let, je lani na SP v Pekingu, kjer je leta 2006 postala mladinska svetovna podprvakinja, v kvalifikacijah skoka s palico ostala brez izida. Letvico na svoji začetni višini 4,30 m je tudi tedaj trikrat podrla.

Članki iz rubrike