Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

au
au
0 24.10.2016 12:17:35

Prelisičil je smrt (foto)

vszi
Kenijski metalec kopja, srebrni z olimpijskih iger v Riu in svetovni prvak iz Pekinga, je v nedeljo zvečer za las ušel smrti.

Kakšno srečo je moral imeti Julius Yego, da je preživel silovit trk. Po nesreči so ga prepeljali v bolnišnico, zdravniki pa so ugotovili, da telesnih poškodb nima. Seveda je bil Yego pretresen in šokiran zaradi nesreče, ki pa jo je preživel dejansko brez praske, kar je glede na zmečkan avtomobil pravi čudež.   
»Lahko bi bil že preteklost. Voznik kamiona s prikolico je sredi ceste nenadoma obrnil. Tako silovito sem pritisnila na zavoro, da sem mislil, da sem si zlomil nogo. Preprosto ni bilo mogoče, da bi se izognil trku. Šele prejšnji teden sem vzel ta avto in ne morem si predstavljati kaj bi se zgodilo, če bi imel manjše vozilo,« je govoril pretreseni Yego, ki je vozil terenca Toyota Prado 4×4. Julius je kasneje na družbenem omrežju objavil še: »Bog je živ in velik! Ljudje, v redu sem. Ne morem verjeti, da sem živ in nepoškodovan.«


»Če bi imel Yego sopotnika, ga ne bi bilo več. Na srečo je vozil sam, avto pa lahko odpišemo,« je dejal Asbel Kiprop, nosilec zlata s SP v Pekingu v teku na 1500 metrov, ki je kmalu po nesreči prispel na kraj dogodka. No, slednji je pred dvema letoma prav na tej cesti Eldoret - Kapsabet doživel podobno grozljivo nesrečo. Kako nevarne ceste so v Keniji pa pove tudi podatek (3000 Kenijcev umre vsako leto v nesrečah), da je bil pred dvema dnevoma v prometno nesrečo vpleten še en kenijski atlet Andrew Rotich.

Galerija
Značke: julius-yego, kenija

Članki iz rubrike