Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.11.2016 21:43:46

Šutejeva in Renner najboljša slovenska atleta leta

Reuters
Skakalca s palico Robert Renner (Kladivar Celje) in Tina Šutej (Mass Ljubljana) sta bila v tradicionalni anketi Atletske zveza Slovenije (AZS) izbrana za najboljša atleta leta 2016. Na podelitvi v Radencih je Renner, bronast na letošnjem evropskem prvenstvu v Amsterdamu, priznanje prejel drugič zapored, Šutejeva pa je nasledila Majo Mihalinec.

Renner je bil doslej varovanec Milana Kranjca, ki je prejel priznanje za najboljšega trenerja leta, najbolj obetavna mlada atletinja leta pa je postala skakalka v daljino Maja Bedrač, srebrna na EP za mlajše mladince.

Med številnimi priznanji, ki so jih podelili, so izstopali dodelitev častnega članstva v AZS Petru Kukovici, ki je zvezo vodil osem let do 15. januarja 2013, priznanje ljubljanskemu Massu za najboljši slovenski klub v letošnjem letu, ter fizioterapevtu Khalidu Nasifu za dolgoletno strokovno delo.


Med atleti je bila razvrstitev na najvišjih mestih ista, kot lani; Renner je s 168 točkami ugnal tekača na 400 m Luko Janežiča (Kladivar, 142 točk) in tekača na 800 m Žana Rudolfa (Mass, 64). Tako kot leni je bil četrti slovenski rekorder v metu kopja Matija Kranjc (Mass), tudi predsednik sveta slovenskih atletov.

Med atletinjami sta bili za Šutejevo (155 točk), z 11. mestom edino slovensko atletsko finalistko olimpijskih iger v Riu de Janeiru, članici Kladivarja, metalka kopja Martina Ratej (89) in skakalka v višino Maruša Černjul (86).

Članki iz rubrike