rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

sta
sta
0 20.11.2016 18:39:49

Sonji Roman v Valencii lov na normo za SP še ni uspel

Arsen Perić
Slovenska rekorderka na 1500 m Sonja Roman je na maratonu v španski Valencii tekla 2:42:28 in ni izpolnila normo za svetovno prvenstvo avgusta prihodnje leto v Londonu. To je bil prvi maraton 37-letne atletinje, ki ga je dokončala, zasedla pa je deseto mesto v ženski konkurenci in skupno 183.

Zmagala sta Kenijca Valery Aiyabei Jameli (2:24:48) in Victir Kipchirchir (2:07:39).


"Sicer sem startala na boljši čas, vendar sem ne glede na to zelo zadovoljna z doseženim časom. Ne vem, če je šla katera izmed Slovenk na svojem prvem maratonu tako hitro. Še bolj sem zadovoljna, ker ne vem, od kje sem izvlekla vse moči in voljo. Imela sem namreč veliko težav, morala sem na stranišče okrog sedemindvajsetega kilometra in sem potem ostala sama v vetru. Do tedaj sem tekla v lepi skupini. Okrog štiriintridesetega pa sem bruhala. Od takrat naprej je bil tek prava muka. Moram še ugotoviti, kaj med maratonom prenese moj želodec. Glede na to, da sem doslej tekla večinoma na stezi, se bom morala za maraton še marsikaj naučiti. Če ne bi bilo zraven na kolesu trenerja Romana Kejžarja, ki me je priganjal, bi se težko motivirala za tek do cilja. Vreme je bilo sicer lepo, 16 stopinj Celzija so namerili, toda bilo je zelo vetrovno," je dejala Romanova. V prvi polovici leta je že lovila normo za velika tekmovanja, vendar je na Dunaju po okrog 35 kilometrih odstopila.

Mednarodna atletska zveza (Iaaf) je normo za SP 2017 objavila že v začetku leta in jo s časom 2:45:00 postavila za ženske, Atletska zveza Slovenije (AZS) pa jih je zaostrila in tako je norma za ženske 2:39:57.

Članki iz rubrike