atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.11.2016 16:20:07

Z decembrom se odpirajo prijave na Istrski maraton

Fotografija je simbolna.
Arsen Perić
V četrtek, 1. decembra, se bodo začele prijave za četrto izvedbo Istrskega maratona.

Ta bo drugi vikend v aprilu že tradicionalno povezal istrska mesta. Osrednje dogajanje bo gostil Koper, v traso tekov pa so vključili tudi ankaransko občino. Za udeležbo na maratonski in polmaratonski razdalji ter rekreativnem teku bo skupno na voljo 4500 mest.


Ena največjih športnih prireditev v Istri bo potekala dva dni, 8. in 9. aprila, in sicer bo prvi dan namenjen otroškim in mladinskim tekom, nedelja pa maratonu, polmaratonu ter rekreaktivnemu teku, dolgem približno 10 kilometrov. Namen prireditve je sicer združiti zdrav duh v zdravem telesu ob sproščenem druženju, je na današnji novinarski konferenci navedla vodja prireditev Marijana Sikošek.

Maraton z uradnim imenom Intesa Sanpaolo Bank 4. Istrski maraton gosti vsako leto druga občina, prihodnje leto bo štafetno palico prevzel Koper. Osrednje dogajanje bo na območju Pristaniške ulice pred Taverno in vse tja do Ukmarjevega trga.

Start maratona in polmaratona bo v Kopru, start rekreativnega teka pa v Ankaranu. "Povezujemo celotno Istro z namenom, da tekačem, ki v zadnjih štirih letih prihajajo ne le iz Slovenije, ampak vedno bolj množično tudi iz tujine, prikažemo lepote Istre," je dodala Sikoškova.



Konfiguracija tras bo organizatorjem prihodnje leto omogočala nekoliko številčnejšo udeležbo. Tako bo na 42 kilometrov na voljo 500 mest, na polmaratonu 2300, na rekreativnem teku pa 1700 tekačev.

Maratonski tek, ki bo štel tudi za odprto prvenstvo Primorske, bo potekal po utečeni trasi med Koprom, Izolo, Piranom, Portorožem in nazaj skozi Izolo do Kopra. Polmaraton bo potekal na trasi Koper - Izola - Koper, rekreativni tek pa med Ankaranom in Koprom, je pojasnil Goran Sambdt. Tudi tokrat bodo tekači na 21 in 42 kilometrov lahko tekli po obalni cesti med Koprom in Izolo, ki bo zaprta za promet.

Ob zgodnji prijavi do sredine januarja bo startnina znašala 30 evrov in se bo v drugem oziroma tretjem prijavnem roku zvišala na 35 oziroma 40 evrov, kar je primerljivo s cenami za prijavo na druge teke. Da bi spodbudili k manjši prometni obremenitvi, so predvideni popusti za skupinske prijave. Tako bo startnina za skupine najmanj osmih tekačev v prvem prijavnem roku znašala 27 evrov na posameznega tekača, je povedala Sikoškova.

Za vse udeležence bodo obalne občine sicer zagotovile brezplačno parkiranje, zanje pa bodo organizirali tudi avtobusne prevoze.

Značke: maraton, istra

Članki iz rubrike