900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

gv
gv
0 27.01.2017 11:19:46

Bolt še ni izgubil upanja

Reuters
Potem ko je jamajški superzvezdnik Usain Bolt zaradi dopinga enega od sotekmovalcev v štafeti 4 x 100 metrov Neste Carterja na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 ostal brez ene od svojih devetih zlatih kolajn, ima še upanje, da odličje obdrži. Jamajški olimpijski komite in Carter naj bi se namreč na sankcijo, Mok je Jamajki zmago odvzel, pritožila.

Mednarodni olimpijski komite je namreč Jamajki in s tem tudi Boltu odvzel zlato odličje, ki ga je z jamajško štafeto 4 x 100 metrov osvojil v Pekingu. Po ponovnem pregledu dopinških vzorcev iz Pekinga so namreč pri Carterju našli sledove uživanja prepovedanih poživil, nedovoljeno sredstvo, s katerim si je Carter pomagal na Kitajskem, je bilo metilheksanamin, ki se je uporabljal kot sredstvo za čiščenje nosu po prehladu, najde pa se ga tudi v prehranskih dodatkih.


Zaradi njegove neumnosti je brez zlata ostala celotna ekipa, Bolt pa tako nima več v lasti trojnega trojčka, v sprintih je bil namreč tako v Pekingu kot v Londonu 2012 ter Rio de Janeiru 2016 najboljši na 100, 200 in v štafeti 4 x 100 metrov.

Predsednik jamajške olimpijske zveze Michael Fennell in odvetnik, ki zastopa Carterja, sta že napovedala pritožbo, najverjetneje na mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani. Zadnji rok za pritožbo na Cas je 15. februar, 21 dni po objavi odločitve Moka.

Značke: bolt, usain-bols, atletika

Članki iz rubrike