kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 01.03.2017 20:29:33

Postajni načelnik in mična sprevodnica

Tit Košir
Slovenijo bo na 34. dvoranskem EP, ki bo od 3. do 5. marca v Beogradu, zastopalo najmanj pet slovenskih predstavnikov.

V slovenski ekipi, ki se je v okviru sodelovanja med Slovenskimi železnicami in Atletsko zvezo Slovenije odpravila v Beograd z vlakom, sta bila varovanca trenerja Roka Predaniča Anita Horvat in prvi slovenski adut na EP, tekač na 400 metrov Luka Janežič.
V ekipi so še Tina Šutej, ki bo nastopila v skoku s palico, Petra Koren (troskok) in Maruša Černjul (višina). Na čakalni listi v primeru odpovedi je slovenski rekorder v skoku s palico Robert Renner, Neja Filipič pa v skoku v daljino v zimski sezoni ni potrdila norme (6,40 m), ki jo je sicer dosegla že lani. Omenjeni atleti so že v Beogradu, saj so pretekli konec tedna nastopili na balkanskem prvenstvu, na katerem so se odlično odrezali.
Janežič je bil na zadnji tekmi pred EP 18. februarja na močnem mitingu v Birminghamu tretji. Tekel je 46,38 sekunde ter le za šest stotink zaostal za svojim državnim rekordom (46,32), ki ga je dosegel 12. februarja lani v Linzu. Zaostal je le za Čehom Pavlom Maslakom in Luguelinom Santosom iz Dominikanske republike. Janežič je pred tem 10. februarja slavil v Linzu (46,35), v nemškem Düsseldorfu je bil v tretji (46,47), tudi tedaj je zmagal Maslak (46,00), sezono pa je začel 21. januarja na Dunaju, kjer je slavil s 46,79 sekunde.


"V tej sezoni imam stabilno formo. Samozavesten sem, ker sem dobro tekel na večini tekem. Dosegel sem dobre izide in uvrstitve. Tudi zmagal sem, kar je zelo dobro za samozavest. Sezona je zelo dobra, manjka še pika na i, državni rekord, ki ga lahko dosežem. Bil sem blizu tudi Maslaku, ki je favorit za zmago na EP, in to je lepa popotnica pred nastopom v Beogradu. V finalu velike tekme sem že tekel, zato so cilji zelo visoki. Cilj je finale, kjer pa je vse možno, lahko bom prvi ali zadnji. Dobro sem pripravljen in upam, da bom to dokazal tudi v Beogradu," je pojasnil Janežič.
Dvajsetletna Anita Horvat je 11. februarja na Dunaju zmagala in s časom 53,27 sekunde tekla krepko pod mednarodno normo EP (54,00). "To je moja prva velika članska tekma. Upam na polfinale in osebni rekord. V tej sezoni nisem pričakovala tako hitrih tekov, vendar zdaj pričakujem še več. Sezono sem sicer začela slabo, zdaj pa sem zelo zadovoljna, kako se je vse skupaj razpletlo. Najprej sem računala le na normo za EP, zdaj pa imam višje cilje," je dejala Horvatova
"Zelo bom vesel, če bodo atleti dosegli osebne rekorde, kar mora biti tudi cilj. Če bo temu sledila še dobra uvrstitev, bo toliko bolje. Renner je še na čakalni listi, Evropska atletska zveza namreč še ni naredila dokončne lestvice. Upamo, da se bo lahko dokazal, ker je zelo dobro nastopil v soboto na balkanskem prvenstvu v Beogradu in bi si zaslužil nastop," je dejal direktor AZS Dejan Dokl.
Boštjan Koren, direktor SŽ-Potniški promet, je zaprisežen športnik po srcu in duši. Vesel je bil, ker se je športnim zvezam, ki sodelujejo s Slovenskimi železnicami, pridružila tudi atletska zveza. "Sodelujemo že s kar nekaj športnimi zvezami, ki so si za svoja potovanja na mednarodne nastope izbrale vlak, in posebej sem vesel, ker so se za to odločili tudi na atletski zvezi. Zakaj sem posebej vesel? Ker sem se nekoč na Olimpiji tudi sam ukvarjal z atletiko, s tekom na 800 metrov. Upam, da bo vlak kot udobna izbira za potovanje na neki način tudi pripomogel k dobrim rezultatom naših atletinj in atletov na EP v Beogradu," je dejal Koren. Seveda je bilo ob odhodu precej fotografiranja in Janežič ter Horvatova sta dobila železničarski kapi ter bila videti res odlično – Luka kot postajni načelnik, Anita kot sprevodnica, družbo pa jima je delal še trener Rok, ki pa mora imeti seveda vlogo nadzornika. Samo kapa mu je manjkala.

Galerija

Članki iz rubrike