Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 02.03.2017 16:48:07

Slovenska rekorderja na 800 m bosta na EP v Beogradu navijača

Slovenska rekorderja v tekih na 800 metrov Jolanda Čeplak in Žan Rudolf bosta na dvoranskem evropskem prvenstvu v atletiki v Beogradu konec tega tedna navijača; Rudolf je že pripotoval v srbsko prestolnico, Čeplakova pa se bo na pot odpravila v petek, 3. marca, 15 let potem, ko je na na Dunaju tekla svetovni dvoranski rekord (1:55,82).

Tedaj je zdaj 40-letna Čeplakova osvojila tudi zlato medaljo na dvoranskem EP, edino slovensko na tovrstnih tekmovanjih do zdaj.

Triindvajsetletni Rudolf članske medalje na velikih tekmovanjih še nima, pred šestimi leti pa je bil srebrn na mladinskem EP in bronast predlani na EP do 23 let. Po lanski sezoni, ko je bil 16. na EP v Amsterdamu in 21. na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ga je ustavila poškodba.



"Malo mi je težko pri srcu, ker bom le gledalec, saj je bil moj cilj nastop v Beogradu, kjer bo vzdušje zelo dobro, bo tudi nekaj naših navijačev, saj je Beograd relativno blizu Slovenije. Imam sicer normo za EP še od lani, vendar sem se odločil, da ne bom tekmoval, ker še nisem stoodstotno pripravljen. Januarja sem začel trenirati, pred tem sem imel težave s kolenom in je mišica oslabela ter preveč pritiskala na pogačico, zato je prišlo do vnetja. Dva meseca nisem nič treniral, malo sem bil na bazenu, to je vse. Zdaj pa že nekaj časa lahko treniram in maja načrtujem prvo tekmo," je pojasnil član ljubljanskega Massa, ki že nekaj časa vadi v Italiji.

V njegovi vadbeni skupini je tudi Amel Tuka iz Bosne in Hercegovine, za katerega bo Rudolf najbolj navijal. "Upam, da bo Tuka zmagal. Ima sicer poškodovano stopalo in mu bo pomagal slovenski reprezentančni fizioterapevt Khalid Nasif. V Bussolengu v bližini Verone poleg mene in Tuke trenirajo še trije Italijani, pridruži pa se nam tudi Jan Petrač. Vzdušje je zelo dobro, tako tudi treniramo. Po koncu lanske sezone sem končal sodelovanje s Svetlanom Vujasinom in je zdaj moj trener Gianni Ghidini," je pojasnil Rudolf.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike